banner913
banner932
banner1012

Antalya’da Lefkoşa tanıtımı

banner1020

LTB heyeti, Antalya’da Kaleiçi Old Town Festivali’ne katıldı

banner974
Antalya’da Lefkoşa tanıtımı

banner971

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Heyeti, Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından 4. Kez düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali’ne katıldı.
Kaleiçi Old Town Festivali’nde LTB’yi Meclis Üyeleri Salih Çeliker, Safiye Özaltıner, Umut Öksüz ve Eliz Soyer ile Dış İlişkiler Görevlisi Zehra Zekai temsil etti.

24 ülkeden 48 şehrin katılım gösterdiği festival kapsamında şehirlerin eski kent merkezlerini tanıttığı “Yaşayan Eski Şehirler Forum”u gerçekleştirildi.

LTB Dış İlişkiler Görevlisi Zehra Zekai  “Yaşayan Eski Şehirler Forum’u” kapsamında Lefkoşa Surlariçi Bölgesi’nin tarihini, gelişme sürecini ve mevcut durumunu tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.
Ayrıca Forum kapsamında Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal’ın önderliğinde her katılımcı şehir,  Antik Kentlerin tanıtılması ve geliştirilmesini amaçlayan ortak bir Deklarasyona imza attı.

LTB’nin yanısıra, Girne Belediyesi de Kaleiçi Old Town Festivali’nde Kıbrıs’ı temsil ederken birlikte ortak bir uyum içerisinde KKTC  24 ülkeye tanıtılmış oldu.

Antalya ziyareti kapsamında LTB Heyetini oluşturan Meclis Üyeleri Salih Çeliker, Safiye Özaltıner, Umut Öksüz ve  Eliz Soyer ile Dış İlişkiler Görevlisi Zehra Zekai, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediyesi Başkanı Ümit Uysal ve KKTC Antalya Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.