banner913
banner932
banner1012

AnadoluJet, Ercan’a konuşlanaca

banner1020

Ulaştırma Bakanı Atakan, çalışmaların tamamlanması halinde Ekim ayının başında AnadoluJet uçağının Kuzey Kıbrıs’ta konuşlanmaya başlayacağını açıkladı

banner974
AnadoluJet, Ercan’a konuşlanaca

banner971

 

Anadolu Jet’in bir uçağının KKTC’de konuşlandırılması gündemde. Bu konudaki açıklama Başbakan Tufan Erhürman’dan geldi.

Başbakan Erhürman BRT’de Haber Sizde programında ülkedeki uçak sefer sayısının yetersiz olmasından dolayı bilet fiyatlarının pahalı olduğuna dikkati çekerek, bu konuyu Ankara’da gündeme getirdiklerini söyledi.

Erhürman, konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktarılması üzerine Cumhurbaşkanın gereğinin yapılması yönünde talimat verdiğini belirtti.

Bu arada Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuyla ilgili BRT’de Haber Sizde programına değerlendirmelerde bulundu.

Ataoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla AnadoluJet’e ait bir uçağın KKTC’de konuşlandırılması yönünde çalışmanın başlatıldığını açıkladı.

Öte yandan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, çalışmaların tamamlanması halinde Ekim ayının başında AnadoluJet uçağının Kuzey Kıbrıs’ta konuşlanmaya başlayacağını açıkladı.

HK Ajans’ın haberine göre Atakan, AtlasJet’in Kuzey Kıbrıs’a gerçekleştirdiği bazı seferlerini azaltmasıyla hatlarda yoğunluk yaşanması ve uçak fiyatlarındaki artışla yaşanan sıkıntıların Ankara’da gerçekleştirdikleri temaslarında dile getirerek, bu yöndeki taleplerini muhataplarına ilettiklerini söyledi.

AnadoluJet’e ait bir uçağın KKTC’de konuşlandırılması yönündeki taleplerine olumlu cevap alınmasının ardından çalışmaların başladığını ve bu çalışmaların tamamlanmasının ardından AnadoluJet’e ait bir uçağın ekibi ile birlikte Kuzey Kıbrıs’ta konuşlanacağını açıklayan Tolga Atakan, uçağın uçuş destinasyonunun ise ihtiyaca göre birlikte belirleneceğini kaydetti.

Atakan, özellikle ihtiyaç olan destinasyonların Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Trabzon ve Hatay olduğunu; İstanbul’un da talep edilen destinasyonlar arasında bulunmasına karşın buraya slot olmadığından şu an için bunun hayata geçirilemeyeceğini vurguladı. “ Bu olay arzı artıracaktır ve ister istemez uçak bilet ücretlerine de olumlu yansıyacaktır. Fiyatlarda hemen % 20-50 düşüş olmayacaktır ama en azından bir denge unsuru olacaktır” diyen Bakan Atakan, bazı hatlarda rekabet doğacağını ve bunun da yolcuya olumlu yansıyacağına inanç belirtti.

“SAYI 2-3’E ÇIKARILABİLİR”

AnadoluJet uçağının Kuzey Kıbrıs’ta konuşlandırılmasıyla ilgili daha önce bunun bir örneğinin olup olmadığının sorulması üzerine de Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, “Ülkemizde uçuşlarının programı gereği sabah uçuşuna KKTC’den başlayan uçaklarımız var elbette ama, bunu şöyle düşünün; Uçak güne buradan başlayacak ve burada konuşlanmasından kast, sanki KKTC’nin bir uçağı gibi bu seferleri yapacak” şeklinde konuştu. Uçuş destinasyonunun ihtiyaca göre karşılıklı konuşulup planlanacağını yineleyen Bakan Atakan, “Bunu sağlıklı bir şekilde başlatılıp düzenli yaparsak, neden uçak sayısını 2 veya 3’e çıkarmayalım?” diye sordu.

Atakan, Anadolujet’in çalışmalarını tamamlaması halinde ay sonu veya Ekim başı bu uçuşların başlayacağını anımsatarak, bu uygulamanın iyi gitmesi halinde Arnavutluk Hava Yolları’nda olduğu gibi (Air Albania) KKTC’de de Türk Hava Yolları’nın bir alt marka yaratabileceğini söyledi. Atakan, “ Bunun ilk adımını atmış olduk” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.