banner913
banner932
banner1012

Altınfincan davası sonuçlandı 4 ölüme 5 yıl hapis

banner1020

Türkeli kavşağında dört kişinin hayatını kaybettiği kazada yargılanan Çiğdem Altınfincan, duruşmanın uzamasının olayın yeniden yaşanmasına neden olacağını belirterek, aleyhine getirilen tüm davaları...

banner974
Altınfincan davası sonuçlandı 4 ölüme 5 yıl hapis

banner971

Türkeli kavşağında dört kişinin hayatını kaybettiği kazada yargılanan Çiğdem Altınfincan, duruşmanın uzamasının olayın yeniden yaşanmasına neden olacağını belirterek, aleyhine getirilen tüm davaları kabul etmişti

 

 “Duruşmalarda cansız bedenlerin izletilmesine dayanamıyorum. Bu dava bir an önce bitsin, yaşanan ızdırap son bulsun demişti. Ve son buldu

Hakim 4 kişinin ölümüne neden olan Çiğdem Altınfincana toplam 5 yıl hapis cezası verdi

 

 

Ve sonucu merakla beklenen karar açıklandı. Türkeli kavşağındaki feci trafik kazasında dört kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan yargılanan Çiğdem Altınfincan, hakkındaki 10 davadan beş yıl hapse mahkum edildi

 

 

Lefkoşa – Güzelyurt ana yolu üzerinde Türkeli kavşağında 20 Ocak 2014’te meydana gelen ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili olarak yaklaşık bir yıldır yargılanmayı hükümsüz tutuklu olarak bekleyen sanık Çiğdem Altınfincan, beş yıl hapse mahkum edildi.

Altınfincan hakkındaki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oybirliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran okudu. Okunan kararda sanığın lehine ve aleyhine olan hususları değerlendiren Başkan Meydana gelen kazanın çok ciddi neticelere sebep olduğunu 4 kişinin hayatını kaybederken 2 kişinin de yararlandığını belirtti. Kazanın meydana geldiği yolun kazayı önleye bilecek bariyerlerle çevrili olmadığını da değinen Başkan, kazalarda Avrupa’da ön görülen cezaların uygulanmasının tartışıldığını ancak o cezalarında incelenmesinin yanında oralardaki yol ve trafik eğitimlerinin de incelenmesi gerektiğini belirtti. Ülkemizde ölümlü ve ölümsüz trafik kazalarının artış içinde olduğunu bu nedenle verilecek cezalarda toplum menfaatinin de düşünülmesi gerektiğine değinildi.

BARİYER OLMAMASININ KAZAYI OLUŞTURAN ŞARTLARDAN BİRİ ANCAK…

Başkan Güran meydana gelen kazalarda sürücü hatalarının yanı sıra, yolların da kazaya sebebiyet verdiğine vurgu yaptı. Başkan Ömer Güran huzurundaki meselede sanığın tedbirsiz ve aceleci bir şekilde sürüş yaparak direksiyon hâkimiyetini kaybedip, karşı şeritte masum bir şekilde seyreden 4 kişiye çarparak ölümlerine neden olduğunu kaydetti. Meydana gelen bu kazada sanığa olumsuz etki edecek hiçbir unsurun bulunmadığını söyleyen Güran, havanın açık ve ölenlerin kazaya hiçbir katkıları olmadığını belirterek sanığın tamamen kendi dikkatsizliği ve tedbirsizliği sonucu tehlikeli sürüş yaparak kazaya neden olduğunu vurguladı.

Başkan Güran, iki yol arasında bariyer olmamasının kazayı oluşturan şartlardan biri olduğunu ancak sanığın direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ile kazanın meydana geldiğini bu olayda neticeden çok nedenin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Başkan Ömer Güran, yargılanmakta olduğu dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme suçunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü ifade etti. Sanığa ceza takdir ederken sanık aleyhine ve lehine olan unsurlarında değerlendirdiklerini hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını bu bağlamda sanığı 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

SANIĞIN MAHKÛM OLDUĞU OLAY ŞÖYLE MEYDANA GELMİŞTİ

 Lefkoşa – Güzelyurt ana yolu üzerinde Türkeli kavşağında 20 Ocak 2014’te Çiğdem Altınfincan’ın yönetimindeki araçla karşı şeride geçerek başka araçlara çarpması sonucu meydana gelen kazada, İmge Kozok, Ayşe Hadımcı Candemir ve Figen Arkın’ın olay yerinde, Dilek Yımaz ise 1 Şubat’ta yoğun bakıma kaldırıldığı hastane de hayatını kaybetmişti.

 

Çiğdem Altınfincan, “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme” ve “sürat” suçlamaları olmak üzere toplam 10 davadan yargılanmakta idi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.