banner913
banner932
banner1012

Alışverişle birlikte yakınlaşma da başladı

banner1020

TL’nin değer kaybetmesiyle birlikte binlerce Kıbrıslı Rum temel ihtiyaçlarını karşılamak için kuzeye geçiyor. Fanatik düşüncelerinin değiştiğini söyleyen birçok Rum, Türkler için olumlu konuşmaya başladı

banner974
Alışverişle birlikte yakınlaşma da başladı

banner971

 

Binlerce Rum’un, Güney Kıbrıs ile KKTC arasında, döviz kurlarından ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesinden kaynaklanan fiyat farkı nedeniyle, alışverişleri için KKTC’yi tercih etmeye başladıkları bildirildi.
Güney’de yayımlanan Politis gazetesi; “Kuzeyde Ucuz Alışverişe Gidiyorlar… Binlerce Rum Temel İhtiyaçlarını Karşılamak İçin İşgal Bölgelerine Geçiyor” başlık ve spotuyla manşetten aktardığı ve iç sayfalarda geniş şekilde devam ettirdiği haberinde, kuzeyde alışveriş yapan Rumlarla yaptığı röportajları aktardı.
Gazete, Rumların; başta akaryakıt almak için kuzeye geçerken, artık süpermarket, eczane, diş doktoru ve kuaför ihtiyaçları için de kuzeye geçmeye başladıklarını; çoğu ürünü burada yarı fiyatına aldıklarını, diş doktoru ve kuaför gibi ihtiyaçlar için de güneye kıyasla çok daha az ücret ödediklerini yazdı.
Muhabirin sorularını yanıtlayan Rumlar, başta kuzeye geçmeyi hiç düşünmediklerini; ancak ilk geçişlerinden itibaren kendileri için “yeni bir dünyanın kapılarının açıldığını” ve fanatik düşüncelerinin değiştiğini, ayrıca Kıbrıslı Türk mağaza sahiplerinin ve diğer çalışanların çok kibar ve yardımsever olduklarını dile getirdiler.
Habere göre bazı Rumlar da, bu tarafa geçmeye başladıktan sonra Kıbrıs sorunu hakkındaki düşüncelerinin yüzde 80 oranında değiştiğini ve Türklerin adını bile duymak istemezken, şimdi daha iyi hissettiklerini dile getirdiler.
Muhabire konuşan Rumlardan biri ise, Kıbrıslı Türkler her ne kadar yardımsever, misafirperver ve iyi insanlar olsa da, henüz Rumlarla bir arada yaşamaya hazır olmadığını iddia etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.