banner913
banner932
banner1012

“Akıncı’nın mektubu gerçekleri yansıtmıyor”

banner1020

Rum Sözcü Hristodulidis, Akıncı’nın BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği mektuptakilerin gerçekleri yansıtmadığını iddia etti

banner974
“Akıncı’nın mektubu gerçekleri yansıtmıyor”

banner971

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis önceki gün yaptığı açıklamada, tüm olası senaryolara karşılık verebilecek alternatif önerilerle Cenevre’ye gideceklerini söylediğini aktardı.
Hristodulidis, Anastasiadis’in dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le telefon görüşmesi gerçekleştireceğini ve BM Güvenlik Konseyi üyelerinin 12 Ocak’taki konferansa katılmaya ilgi gösterdiklerini iddia etti.

Hristodulidis açıklamasında ayrıca, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği mektuba da değindi ve KKTC basınında yer aldığı şekliyle Akıncı’nın mektubundakilerin gerçekleri yansıtmadığını iddia etti.
Akıncı’nın mektubunun içeriğinin 1 Aralık’ta uzlaşıya varılanlara da ters düştüğünü ve yaşanmakta olan gelişmelerin de bunu doğruladığını öne süren Hristodulidis “Ayrıca bu yüzdendir ki AB Cenevre’deki çalışmalarda hazır bulunacak ve özlü rol üstlenecektir” şeklinde konuştu.
Hristodulidis, “1 Aralık anlaşmasında AB’ye değinilmediğini ve Kıbrıs Cumhuriyeti AB üyesi olduğu için AB’nin de orada olacağını” iddia ederek “11 Şubat ortak açıklamasında da Kıbrıs Cumhuriyeti’nin, Kıbrıs’ın AB üyesi olduğu ve üyesi olmaya da devam edeceğinin belirtildiğini hatırlatmak isterim” ifadesini kullandı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.