banner913
banner932
banner1012

Akdağ, Geçitköy'den Karpaz'a kadar ülkeyi gezi

banner1020

KKTC’ye gelen Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, resmi ziyaretlerinin ardından dün KKTC’yi bir uçtan bir uca gezdi, bir çok tesiste inceleme yaptı, bilgi aldı, vatandaşlarla sohbet etti, masa tenisi oynadı

banner974
Akdağ, Geçitköy'den Karpaz'a kadar ülkeyi gezi

banner971

Resmi ziyaret için önceki gün sabah KKTC’ye gelen Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, resmi ziyaretlerinin ardından dün KKTC’yi bir uçtan bir uca gezdi, bir çok tesiste inceleme yaptı, bilgi aldı, vatandaşlarla sohbet etti, masa tenisi oynadı.

Geçitköy Barajı'nı ve artıma tesisini ziyaret eden Akdağ, Devlet Su İşleri (DSİ) KKTC Bölge Müdürü Yusuf Şahin'den baraj ve arıtma tesisi hakkında bilgi aldı.

Barajın proje ve inşa süreci hakkındaki sunumu izleyen Akdağ, daha sonra baraj gölünü ve arıtma tesislerini gezdi, değerlendirmelerde bulundu.
Akdağ, Güzelyurt'ta da Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği’ni de ziyaret ederek, Birlik Başkanı Turgut Akçın ile görüştü. Görüşmede Akdağ, narenciye üretimi ve sektördeki sorunlar hakkında bilgi aldı.
Akdağ, Lefke’ye de giderek, Şeyh Nazım Kıbrısi Dergahını ve Türbesini ziyaret etti, halkla bir araya geldi.

Lefkoşa’da BRTK yakınlarında yapılması planlanan yeni hastane inşaatını da gezen Akdağ, Haspolat bölgesinde bulunan Hala Sultan İlahiyat Koleji ve Camii’yi ziyaret etti. Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde  verilen eğitim ve faaliyetlerle ilgili bilgi alan Akdağ, kolej binasında TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile masa tenisi de oynadı.

Kolejin ardından Hala Sultan Camii inşaatını gezen Akdağ, projenin ayrıntılarını anlatan sunumu izledi.

Lefkoşa’daki temaslarını tamamlayan Akdağ, Gazimağusa’ya giderek Kapalı Maraş’ı gezdi.

Akdağ’ın programında yer alan bazı ziyaretler ise yoğunluk nedeniyle iptal edildi.

Akdağ, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Arkın Palm Beach Otel’de onuruna verdiği akşam yemeğinin ardından dün gece adadan ayrıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.