banner913
banner932
banner1012

Akdağ, Dr. Küçük'ün mezarını ziyaret etti

banner1020

Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki mezarını ziyaret eden Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Akdağ, anıt özel defterine "Aziz Lider Dr. Küçük, Kıbrıs Türkünün varlığını ve hürriyetini yok etme çabasında olan tüm hain girişimlere rağmen gösterdiğiniz liderlik vasfıyla halkınızın gönlünde "Toplum Lideri" sıfatıyla edindiğiniz yer her daim yaşayacaktır" yazdı

banner974
Akdağ, Dr. Küçük'ün mezarını ziyaret etti

banner971

Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, bu sabah 10.00 sıralarında KKTC’ye geldi.

Akdağ’ı Ercan Havalimanı’nda Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ve Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu karşıladı.

Resmi temaslarda bulunmak için adaya gelen Akdağ, Kıbrıs Türkü’nün Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın mezarların ziyaret etti.

Akdağ, ilk olarak Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki mezarını ziyaret etti.

Burada düzenlenen törene Akdağ, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay katıldı.

Tören, Akdağ’ın Küçük’ün mezarına çelenk sunmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, bayraklarının göndere çekilmesinin ardından anıt özel defteri imzalandı.

Akdağ, anıt özel defterine şunları kaydetti:

“Aziz Lider Dr. Küçük, Kıbrıs Türkünün varlığını ve hürriyetini yok etme çabasında olan tüm hain girişimlere rağmen gösterdiğiniz liderlik vasfıyla halkınızın gönlünde "Toplum Lideri" sıfatıyla edindiğiniz yer her daim yaşayacaktır.

Pek çok devlet adamına örnek olabilecek mücadeleci ve inançlı kişiliğinizle açtığınız yoldan ayrılmayan Kıbrıs Türkü, hak sahibi olduğu bu topraklarda onurlu varoluş mücadelesine devam etmektedir.

Manevi huzurunuzda garantör ülke Türkiye Cumhuriyetinin uluslararası anlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğimizi özellikle ifade etmek isterim.

Bu vesileyle şanlı varoluş mücadelesi uğruna şehit olan tüm dava arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.