banner913
banner932
banner1012

AİHM’den mal komisyonuna şok

banner1020

Finansal kaynak sorunlarıyla son zamanlarda çalışamaz hale gelen Taşınmaz Mal Komisyonu aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden tazminat kararı çıktı. AİHM, Andrianis Yoannu isimli Rum kadının, Taşınmaz Mal Komisyonu prosedürlerinin uzun ve etkisiz olduğu şikayetini kabul etti ve Yoannu’ya 7 bin Euro manevi tazminat ödenmesine hükmetti. Konuyla ilgili tepki gösteren İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer, “Kıbrıs Türk tarafını uluslararası hukukta sıkıştırmaya yönelik atılan adımlar provokasyondan başka bir şey değildir” dedi ve mülkiyet sorununun müzakere masasında çözülebileceğini kaydetti

banner974
AİHM’den mal komisyonuna şok

banner971

AİHM’den TMK için tazminat kararı

AİHM, Andrianis Yoannu isimli Rum kadının, Taşınmaz Mal Komisyonu prosedürlerinin uzun ve etkisiz olduğu şikayetini kabul etti ve 7 bin Euro tazminat kararı verdi

Rum radyosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM), Andrianis Yoannu isimli Rum kadının, Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) prosedürlerinin “uzun ve etkisiz olduğu” şikayetini kabul ettiğini ve tazminat kararı verdiğini kaydetti.
Rum radyosu, AİHM’in Yoannu’ya 7 bin Euro manevi tazminat ödenmesine hükmettiğini duyurdu.

Habere göre AİHM, davacının diğer tazminat taleplerini kabul etmedi, ayrıca Türk tarafının, Yoannu’nun iç yargı imkânlarını tüketmediği yönündeki itirazını da reddetti.
Rum haber kaynaklarında,  Yoannu’nun avukatı Ahilleas Dimitriadis’in, AİHM’in dünkü kararıyla ilgili değerlendirmesi yer aldı.
Dimitriadis, AİHM kararıyla TMK’nın etkinliği konusunda “Artık cam kırıldı” diyerek, “AİHM’in,  Dimopulos davası ve onu izleyen diğerleri ile ilgili şimdiye kadarki içtihadı ortadayken” bu son kararla, “Komisyon’un,  önündeki mülkiyet hakkı ihlallerine çare üretmede etkin olmadığını saptadığını” savundu ve şunları  ekledi:
“Mahkeme, Komisyon’un önündeki prosedürü kontrol etti, ihlali saptadı ve şimdi tazminat meblağına hüküm vermek için Komisyon’un önündeki prosedürlerin devamını bekliyor.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.