banner913
banner932
banner1012

88 çiftlik daha ari sertifikası aldı

banner1020

 “Hayvan hastalıkları ile mücadele projesi” kapsamında büyükbaş ve küçükbaş olmak üzere 88 çiftliğin daha “hastalıklardan ari” olduğu sertifikayla belgelendi

banner974
88 çiftlik daha ari sertifikası aldı

banner971



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, 5 büyükbaş ve 83 küçükbaş olmak üzere toplam 88 üreticiye ari sertifikası takdim etti.

Verilen bilgiye göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği yetkilileri ve üreticilerle, ülkeyi hastalıktan ari bir duruma getirmek için başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlarının alınmaya başladığını ifade etti.
 
Bakan Çavuşoğlu, Hayvan hastalıkları ile mücadele projesinin, Veteriner Dairesi sorumluluğunda, Avrupa Birliği’nin ve TC’nin finans katkısıyla, kamu-özel işbirliğinde disiplinli bir çalışmayla yürütülerek, çiftliklerin hastalıktan ari bir konuma getirildiğini söyledi.  

Çavuşoğlu, “KKTC’de uygulanan en ciddi projelerden biridir. Bugün 88 üreticimiz hastalıktan ari belgesi alma hakkını kazanmıştır. İşletmelerin durumunda belirsizlik yaratacak hiçbir adıma izin verilmemektedir. Dolayısıyla hastalıktan ari ağıl, hastalıktan ari ülke hedefiyle çalışmalar sürdürülüyor” dedi.  

“AB, PROJE İÇİN 2.5 MİLYON EURO HARCADI…”     

Avrupa Birliği’nin, proje için bugüne kadar 2.5 milyon Euro para harcadığını anımsatan Çavuşoğlu, üreticinin hastalık dolayısıyla yaşadığı mağduriyetinin giderilmesi için de TC ve KKTC hükümetlerinin destek olduğunu kaydetti. 
   
Bakan Çavuşoğlu, “Hastalıkları bu ülkede sıfırlayacağımız güne kadar elimizden ne geliyorsa siz üreticilerimizle birlikte yapmaya devam edeceğiz. Geçmiş yıllarda defalarca bu konuda yapılan girişimlerin ne yazık ki devamı gelmedi. Ancak bu defa ilk kez küçük ve büyükbaş olmak üzere ülkenin her tarafında taramalar çok hızlı bir şekilde yapılıyor. Ortada büyük bir emek ve özveri vardır” diye konuştu.   

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.