banner913
banner932
banner1012

“50 TL için bir can gözden çıkarılıyor”

banner1020

TKP-YG Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, 50 TL’lik emniyet kemeri almamak için bir canın gözden çıkarılabildiğini ifade etti

banner974
“50 TL için bir can gözden çıkarılıyor”

banner971

Dev-İş Başkanı Hasan Felek’i kabul eden TKP-YG Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, ülkede halkın çoğunluğunun vahim durumda olduğunu ileri sürerek, “Zaten sürekli hükümet değişiyoruz ama son hükümete hepsine fark attı” dedi.
Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 20 kişi için açtığı münhale 94 kişinin başvurduğunu, komisyonun 74’ünü sınavsız eleyerek 20 kişiyi sınava çağırdığını hatırlatarak, “Komisyon üyeleri kendilerini atayanlara biat etmenin ötesinde hükümetle bile ters düşmeyi göze alıyor” dedi.
Davulcu, münhali açan Bakanlığın bile iptalini istediği bir girişimde bulunduğunu belirttiği Kamu Hizmeti Komsyonu’nun anayasal olarak bağımsız bir organ olması gerektiğini vurguladı.
İş kazalarının ise günlük haberler haline geldiğini, 50 TL’lik emniyet kemeri almamak için bir canın gözden çıkarılabildiği, özel sektördeki bu olayların kaza değil cinayet olduğunu savunan Davulcu, özel sektörde sendikalaşma dendiği zaman herkesin, yasaları koruması gereken hükümetin temsilcilerinin bile, karşı durduğunu alenen söyleyebildiğini ileri sürdü.
Toplumun tümden sıkıntılar içerisinde olduğunu ifade eden Davulcu, çiftçilerin kuraklıkla ilgili ciddi sorunlar yaşamasına rağmen ne örgütlerinden ne de hükümetten ses çıkmadığını belirtti.
Hükümetin her konuya ‘para yok’ şeklinde açıklama yaptığını söyleyen Davulcu, “Tabi ki olmaz en önemli sektörlerden turizmden ve eğitimden gelir vergisi almazsan nasıl olacak” dedi.
Davulcu, “Hükümet her para istediğinde TC’ye açtığı avuna bir de talimat bırakılıyor. Bu talimatlar ülkenin yapısını değiştirmeye yönelik, sunni mezhebinin yaşam şartlarını dayatmaya çalışıyorlar” dedi.
Davulcu, Kıbrıs sorununun da TC dışişleri bürokratlarının insiyatifine bırakıldığını ileri sürerek, kendilerinin federal çözüm tezinin yeniden masaya getirilmesinden yana taraf olduklarını belirtti.
Davulcu, BKP ile ittifak içerisinde hareket ettiklerini ve bu doğrultuda kendileri gibi düşünenlerle alternatifler yaratmayı arzuladıklarını söyledi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.