banner913
banner932
banner1012

50 öğrenci hastanelik oldu

banner1020

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde 50 öğrenci rahatsızlanarak sağlık merkezine başvurdu. Hastalığa mikrobik salgının neden olduğu düşünülüyor

banner974
50 öğrenci hastanelik oldu

banner971

Kalkanlı’da bulunan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde (ODTÜ KKK) önceki akşam 50 öğrenci rahatsızlanarak sağlık merkezlerine başvurdu.
Kusma, bulantı ve yüksek ateş gibi semptomlarla kampüs içindeki sağlık merkezine başvuran öğrencilerden bir kısmı burada, bir kısmı da yoğunluk nedeniyle bölgedeki diğer sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi edilerek kısa sürede taburcu edildi.
Olayın toplu bir zehirlenme sonucu olması olasılığına karşı, yemekhanelerden alınan numuneler, malzeme numuneleri ve farklı yerlerden alınan su örnekleri üzerinde gerekli laboratuvar incelemelerinin yapılabilmesine yönelik süreç başlatıldığı duyurulan açıklamada, bazı öğrencilerin kampüs dışında yaşıyor olmasından dolayı viral bir salgın olasılığının da bulunduğu kaydedildi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, olaya derhal müdahale edildiğini, öğrencilerin ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Mikrobik salgın üzerinde durduklarını belirten Dana, öğrencilere yapılan tahlillerde herhangi bir bulguya rastlanılmadığını da ifade etti.

Müsteşar Dana, rahatsızlanan 27 öğrencinin Cengiz Topel Hastanesi’ne, 23 öğrencinin ise ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsü içindeki sağlık merkezine başvurduğunu açıkladı.

Dana, Cengiz Topel’e başvuran 27 öğrencinin 21’inin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini, 6 öğrencinin ise bir süre hastanede yatırıldıktan sonra taburcu edildiğini kaydetti.
Hastanede öğrencilere yapılan kan tahlillerinde herhangi bir bulguya rastlamadıklarını ifade eden Dana, olayın gıda zehirlenmesi olduğunu düşünmediklerini, mikrobik salgın üzerinde durduklarını kaydetti.

Bazı öğrencilerin kampüs dışında yaşıyor olmasından dolayı viral bir salgın olasılığı üzerinde de durduklarını kaydeden Dana, yemekhanelerden aldıkları numuneler ile farklı yerlerden alınan su örneklerini tahlil edilmek üzere labarotuvara gönderildiğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.