banner913
banner932
banner1012

5 köyden 260 kişiye daha kırsal kesim arsası verildi

banner1020

Büyükkonuk, Yedikonuk, Pamuklu, Ağıllar ve Turnalar köylerini içeren 260 kırsal kesim arsası hak sahibine belgeleri dağıtıldı

banner974
5 köyden 260 kişiye daha kırsal kesim arsası verildi

banner971

İçişleri Bakanlığının çalışmaları kapsamında 5 köyden 260 kırsal kesim arsası hak sahibine belgeleri dağıtıldı.

Büyükkonuk, Yedikonuk, Pamuklu, Ağıllar ve Turnalar köylerini içeren toplu dağıtım töreni Büyükkonuk’ta gerçekleştirildi.

Toplu dağıtım törenine Başbakan Hüseyin Özgürgün, bazı bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada,  hükümetin  çalışmalarının hiçbir zaman seçime yönelik olmadığını, bir buçuk yıllık hükümet döneminde kırsal kesim arsa çalışmalarını ilk günden başlattıklarını  ve  dağıtımları sırasında baskın seçimin gündeme geldiğini kaydetti.

Başbakan Özgürgün, hükümetin halka ulaşmak için kısa sürede önemli projeleri hayata geçirdiğini, bunların en önemlilerinden birisinin de kırsal kesim arsalarının hak sahiplerine verilmesi olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, 40 köyde kırsal kesim arsası çalışmalarını tamamladıklarını ve bunları zaman içerisinde hak sahiplerine vermeye devam ettiklerini, devletin  devamlılığı açısından bu çalışmaların devam edeceğini   kaydetti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, bugün yüzlerce gencin topraklarına, kendi köyüne  sahip çıkması adına ilk adımı attıklarını, bunu önemli gördüklerini, çalışmalarının daha çok  gençlerin ülkeye  sahip çıkması adına el uzatmak olduğunu söyledi.

Özgürgün,  “devlet el uzatacaktır, gençler o eli tutacaktır ve bu topraklara sahip çıkacaktır” dedi.

Çiftçiye ve hayvancıya da hükümet olarak çok değer verdiklerini vurgulayan Özgürgün,  hükümete geldiklerinde devletin  çiftçiye ve hayvancıya önemli borçları bulunduğunu, bugün devletin çiftçiye ve hayvancıya borcu kalmadığını, çiftçi ve hayvancının gününde ödendiğini ifade etti.

Bugünkü dağıtım töreninin gençlerin yuva kurması  ve topraklara sahip çıkması olduğunu kaydeden Özgürgün, gençlerin bölgelerini terk etmemelerinin birinci şartının toprak sahibi olmaları olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, 1,5 yılda neredeyse yıllarca yapılan kadar köylere hizmetle ulaştıklarını belirtti.

Özgürgün, gençlerin topraklarına ve ülkesine sahip çıkarak Enosis meraklısı Güney Kıbrıs’a da  mesaj vereceklerini ifade etti.

EVREN

İçişleri Bakanı Kutlu Evren de,  Büyükkonuk’ta 96, Yedikonuk’ta 83,  Turnalar’da 25, Ağıllar’da 14 ve Pamuklu’da 42 arsa hak sahipliği belgesi dağıtıldığını kaydetti.

Eskiden dağıtılan kırsal kesim arsalarında altyapı sorunları yaşandığını hatırlatan Evren, maddi sorunu aştıklarını Yedikonuk ve Büyükkonuk’ta altyapı çalışmalarının hemen, diğer 3 köyde ise seçim sonrası başlanacağını belirtti.

SENNAROĞLU

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu da, Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde  gençlerin arsa konusunda  büyük talepleriyle karşılaştığını,  her hükümetin kapısını çaldıklarını, ancak bu hizmeti Özgürgün hükümetinin gerçekleştirdiğini söyledi.

Sennaroğlu, arsa dağıtımının  beldenin gelişmesi anlamına geldiğini kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.