banner913
banner932
banner1012

34. Yıl Coşkusu

banner1020

KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıl dönümü, ülke genelinde tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar çerçevesinde Lefkoşa Yusuf Kaptan Futbol sahasında gerçekleştirilen Cumhuriyet Şöleni’nde dolu dolu eğlence yaşandı. TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile TC Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kutlama etkinliklerine katılmak amacıyla dün akşam ülkeye geldi. Kutlamaların merkezi bugün Lefkoşa’da olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri Solo Türk Gösteri Takımı önce Dr. Küçük Bulvarı’nda düzenlenecek resmigeçit töreninde, sonra da Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi sunacak.

banner974
34. Yıl Coşkusu

banner971

Lefkoşa’da dün gece fener alayı yürüyüşü ve dans gösterileri düzenlendi. Sevilen sanatçılar Ziynet Sali ve Buray, Otobüs Terminali’nde konser verdi 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 34’üncü kuruluş yıl dönümü, tören ve etkinliklerle kutlanıyor.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bugün Cumhurbaşkanlığı’nda saat 09.00’da tebrik kabul edecek. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, KKTC’nin 34’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bu akşam da Golden Tulip Otel’d esaat 19.00’da resepsiyon verecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri Solo Türk Gösteri Takımı da bugün Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenecek resmigeçit töreninde 10.00-11.30 saatleri arasında ve Girne Atatürk Anıtı üzerinde 15.30-16.00 saatleri arasında hava gösterisi sunacak. 

Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gökçeada Firkateyni Girne Turizm Limanı açıklarında demir yerinde, TCG Burakreis Denizaltısı Girne Turizm Limanı’nda, TCG İmbat Hücumbotu Gazimağusa Limanında, bugün 09.30-12.00 ile 14.00-16.30 saatleri arasında halkın ziyaretine açılacak.
Başkent Lefkoşa’da ve ilçelerde bugün 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle törenler düzenleniyor.

Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda saat 08.00’de başlayacak törende, çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. 

Lefkoşa’da, Atatürk Anıtı’nda da tören düzenlenecek. Tören saat 09.30’da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın da katılacağı törende, Anıt Özel Defteri imzalanacak.

Dr. Fazıl Bulvarı’ndaki resmigeçit töreni saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tören birliklerini selamlamasıyla başlayacak.

Gösterdiğin liderlik her zaman saygı ile anılacak”

Cumhurbaşkanı Akıncı, Dr. Küçük’ün Kıbrıs Türk toplumuna en zor zamanlarında gösterdiği liderliğin her zaman saygı ile anılacağını vurguladı

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Dr. Fazıl Küçük’ün Lefkoşa Girne Kapısı’ndaki büstü önünde anma töreni düzenlendi. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın anıta çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Tören, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anıt Özel Defteri’ni imzalamasıyla sona erdi. 

Cumhurbaşkanı Akıncı anıt özel defterine şunları kaydetti: 
“Aziz Lider Doktor Küçük, Kıbrıs Türk toplumuna en zor zamanlarında gösterdiğin liderlik her zaman saygı ile anılacak, halkımız için yaptığın özverili çalışmalar hiçbir zaman unutulmayacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bugün 34. yılını kutlayabiliyorsa bunda senin emeğinin mücadelenin büyük rolü vardır. Seni bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Ruhun şad olsun.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.