banner913
banner932
banner1012

305 gr uyuşturucuya 3 yıl hapis cezasına

banner1020

Nergisli-İnönü kavşağında tasarrufunda toplam 302 gr 941 mg Sentetik Cannabionoid ile 2 gr 452 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Eylem Yılkan, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nce 3 yıl hapse mahkum edildi

banner974
305 gr uyuşturucuya 3 yıl hapis cezasına

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Nergisli-İnönü yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanına 2015 yılı Eylül ayında içerisinde 302 gr 700 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bırakan ve aracında ise  241 mg Sentetik Cannabionoid ile 2 gr 452 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduran sanık Eylem Yılkan, Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” davalarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Yılkan, 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

OTOBÜS DURAĞINA 302 GR 700 MG SENTETİK CANNABİONOİD BIRAKMIŞTI...

21 Eylül 2015 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerin aldıkları bir bilgide MD 001 plakalı bir aracın Nergisli yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanında durarak araçtan inen erkek şahsın otobüs durağı yanına bir poşet bıraktığını öğrenmişti. Alınan ihbar üzere konu yere giden Narkotik ekipleri MD 001 plakalı aracı İnönü kavşağında durur vaziyette, araç sürüsünün ise sanık Eylem Yılkan olduğunu tespit etmişti. Narkotik ekipleri tarafından MD 001 plakalı araçta yapılan ilk aramada paspas üzerine 241 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde, bagaj kısmında ise 1 adet 47 cm boyunda demir jop ve 1 adet 65 cm boyunda tahta jop bularak emare almıştı. Akabinde alınan bilgi doğrultusunda Nergisli yol kavşağında bulunan otobüs durağı yanında yapılan aramada ise naylon poşet içerisinde 302 gr 700 mg Sentetik Cannabionoid türü uyuşturucu madde bulunmuştu. Narkotik ekipleri ileri işlem için sanık Yılkan ile MD 001 plakalı aracı Mağusa Polis Müdürlüğüne götürmüş ve polis müdürlüğünün avlusunda MD 001 plakalı araçta yapılan ikinci aramada ise dedektör köpeğin tepki vermesi üzerine ön cam döşemesi altında da tuvalet kağıdına sarılı 2 gr 452 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunmuştu.

ESENDAĞLI: “KİŞİSEL KULLANIMA MAHSUS MİKTARIN ÇOK ÜZERİNDE BİR MİKTAR...”

Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Melek Esendağlı, sanık Eylem Yılkan’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Uyuşturucu suçlarının son zamanlarda ciddi yaygınlık gösteren suçlar arasında olduğuna dikkatleri çeken Esendağlı, uyuşturucu suçlarının bir çok suça basamak olduğunu belirtti. Esendağlı, uyuşturucu maddelerin toplum sağlını tehdit ettiği gibi toplumu derinden de etkilediğini ifade ederek, bu gibi yaygınlık gösteren suçlarda ceza takdir ederken kamu menfaatinin ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi. Bu meselede sanık Eylem Yılkan’ın tasarrufunda toplamda 302 gr 941 mg Sentetik Cannabionoid ile 2 gr 452 mg Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu anımsatan Esendağlı, bu miktarın kişisel kullanıma mahsus miktarın çok üstünde olduğunu belirtti. Esendağlı, sanığa verilecek en uygun ve adil cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğu kanaatine vardıklarını belirterek, sanığı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.