banner913
banner932
banner1012

2 yerli üründe limitüstü kalıntı

banner1020

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarım Dairesi, 16 Haziran- 22 Haziran döneminde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

banner974
2 yerli üründe limitüstü kalıntı

banner971

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Tarım Dairesi’nin yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yaptığı denetimlerde, 2 yerli üründe limit üstü kalıntıya rastlandığını, 9 ithal ürünün ise tümünün temiz çıktığını bildirdi.

Yerli ürünlerden, kereviz ve pazı örneklerinde bir önceki analizde limit üstü çıkan Geçitköy’de Ali Akkuş’a ait kereviz örneğinin 3. alımında, pazıda ise 2. alımında yine limit üstü kalıntı çıkması nedeniyle söz konusu ürünler imha edildi.

Açıklamada, Devlet Laboratuvarı’nda çıkan yangının ardından Veteriner Dairesine ait ulusal gıda referans laboratuvarına taşınması sonrası laboratuvarın soğutma ve elektrik sistemindeki düzenlemeler nedeniyle analizlerde aksamalar yaşandığı, bu nedeniyle haftalık  analiz sayısının düşük kaldığı belirtildi.

9 İTHAL ÜRÜNÜN 9’U TEMİZ

Bu arada aynı tarihler arasında kiraz, mısır (yemlik), greyfurt, beyaz üzüm, armut akça, kuru kayısı, kırmızı biber ‘Californian’ ve susam olmak üzere 9 adet ithal üründen numune alınarak tahlil edildiği ve ürünlerin 9’unun da temiz çıktığı kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.