banner913
banner932
banner1012

192 servisinde uyarı grevi yapıldı

banner1020

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) bugün Telekomünikasyon Dairesi’nin “192 Bilinmeyen Numaralar Servisi”nde 4 saatlik uyarı grevi yaparak, kamuda “geçici” statüde çalışanların özlük haklarıyla ilgili yasal düzenlenme talep etti, bu konuda adım atılmazsa diğer kurumlarda da eylem yapılacağını bildirdi.

banner974
192 servisinde uyarı grevi yapıldı

banner971

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan konuyla ilgili açıklamasında hükümete seslendi, “Kendinize layık gördüğünüzü, kendiniz için yaptıklarınızı, emekçiler için de yapın” dedi.

20 PERSONELDEN 8’İ GEÇİCİ

Bu sabah 08.00’de başlayan ve 12.00’de sona eren 4 saatlik uyarı grevi konusunda daire önünde açıklama yapan Ahmet Kaptan, 20 personeli olan “192 Servisi”nde 8 geçici memur bulunduğunu belirtti.

Kaptan, asıl ve sürekli kadrodakilerle aynı görevi yapan, vardiya ve rotasyon şeklinde çalışan geçici memurların burada da özlük haklarını alamadığını kaydederek, Vardiya, Rotasyon ve Düzensiz Mesai Tüzüğü’nün Personel Dairesi’nde beklediğini söyledi.

“Sendikamızın tüm talepleri görmezden geliniyor” görüşünü dile getiren Kaptan, ilgili tüzüğe geçicilerle ilgili madde eklenmesi gerektiğini söyledi, asıl ve sürekli kadroda bulunanlar, Özelleştirme Yasası’ndan istihdam edilenler gibi geçicilerin de özlük hakları olduğunu vurguladı.

Hükümete “Kendinize layık gördüğünüzü, kendiniz için yaptıklarınızı, emekçiler için de yapın” çağrısında bulunan KTAMS Başkanı Kaptan, siyasileri “kendileriyle ilgili yasal düzenlemeleri kısa sürede hayata geçirmekle” suçladı.

KTAMS’ın “eşit işe eşit ücret” ilkesiyle hareket ettiğini de söyleyen Ahmet Kaptan, “Bu grev başlangıçtır. Diğer kamu ve kuruluşlarında bu haklardan yararlanamayan çalışanlar için de eylemlerimiz sürecek” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.