banner913
banner932
banner1012

Gün eşitliğimize, egemenliğimize ve devletimize sahip çıkma zamanıdır


Metin FAHRİOĞLU

Metin FAHRİOĞLU

Okunma 24 Nisan 2015, 16:09

Kıbrıs Türk halkı Annan Planını okumadan , başkalarının kendine söylediklerine inanarak, diğer büyük güçlerin; Türklerin “evet” , Rumların “hayır” demeleri halinde  izolasyonların ve ambargoların kaldırılacağına  ve KKTCnin tanınacağı vaatlerine   inanarak ve güvenerek “evet”  dedi ve hayatının hatasını yaptı…

ABD , Kıbrıs Türk halkının verdiği “evet”   için yapmış olduğu yorumda : Madem ki Annan Planına  “evet” dediniz,  “ bundan sonra ayrı devlet, ayrı egemenlik istemeyiniz. Bu sizin iradenizdir… Türkiye de sizi bu çizginin altında  tutmalıdır demeye başladı…

Halbuki Annan Planı öncesinde büyük güçlerin verdikleri sözler vardı:

 AB, Annan Planı referandumu  öncesinde  halkımıza , “siz yeter ki evet deyiniz  , Rumlar hayır derse size uygulanan ambargolar kalkacak  , devletiniz tanınacak  , limanlarınız dünyaya açılacak , dünya ile bütünleşeceksiniz ve Kıbrıs sorunu Türkiyenin önünde engel olmaktan çıkacak” demişlerdi.

Kıbrıs Türk halkı verilen bu sözlere vaatlere inandı, güvendi ve maalesef “evet” dedi !...  Aradan 11 yıl geçmiş olmasına rağmen  hala daha verilen sözler yerine getirilmemiştir. Kıbrıs Türk halkı dünyaya adalet dağıtıyorum diyen ABne inanmanın ve güvenmenin cezasını çekmektedir. 

28 Mayıs 2004de BM Güvenlik Konseyine BM Genel Sekreteri Annanın hazırladığı  raporunda yer alan  “Kıbrıs  Türklerinin üzerindeki izolasyonların kaldırılması” çağrısını  gündeme getirilmesi halinde Rusyanın “veto” edeceğim  tehdidinde bulunması üzerine hiç kimse    dikkate almadı ve unutulup gitti…

Kıbrıs Türk halkı kapalı kapılar ardında verilen sözlere  bir kez daha asla inanmayacaktır!...

Annan planı referandumunda ‘hayır diyen Rumlar  ise bir hafta sonra 1 Mayıs 2004 itibarıyla ABne tam üye   olarak kabul görmüşlerdi. Yani Rumlar, “hayır”ın  bedelini ödemesi gerekirken bir de ödül almış oluyordu…

Kıbrıs Türk halkı o günde verilen tüm sözlere rağmen mağdur edilmiş ; BM ve ABnin tüm ortaklık  taahhütlerine rağmen , büyük güçlerin verdikleri  sözlere rağmen insanlık dışı ambargolar ve izolasyonlar  halen devam etmektedir. Ekonomik ve siyasal ambargolar daha  ne kadar devam edecek. Rumlar zamana oynamaktadırlar. Rumlar, Kıbrıs Türk halkının teslimiyetini beklemektedirler….

Kıbrıs Türk halkının  , Kıbrıs Rum halkına eşit ayrı bir egemenlik hakkı  ve ayrı self-determinasyon hakkı vardır.Ancak Rumlar, Kıbrısta tek halk olduğunu ve sadece kendilerinin   self-determinasyon hakkı olduğunu savunmaktadır.

ABD , her fırsatta  sesini yükselterek Türkiye mükellefiyetlerini yerine getirsin, önerilerinizi  Rumların kabul edebilecekleri hale getiriniz diyor…

Rum eski liderlerinden Hristofyas: İktidarda olduğu günlerde; “…EOKAdan ilham alıyoruz!.. Biz meşru hükümetiz… Egemenlik bizdedir… Kıbrısta tek halk ve tek devlet vardır…. Türkiye bizi tanımak zorundadır….Akdenizde  bölgemizdeki tüm  doğal kaynaklar bizimdir…Ülkemiz işgal atındadır… Türk askeri dışarı… Yerleşikler dışarı… Garantilere gerek yok ….” diyordu.

Gelinen aşamada Kıbrıs Türk halkı gerçekleri görmüştür. Kıbrıs Türk halkı %75e varan bir oyla KKTC yaşatılmalıdır, garanti anlaşmalarından , egemenliğimizden , mevcut hudutlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçemeyiz” diyor.

Günümüzde Kıbrıs Türk halkı Rumun boyunduruğu altına  girmek istemiyor.  Kıbrıs Türk halkı iki egemen devlet ve bağımsız devlet istiyorum diyor. ABDnin   ve diğer büyük güçlerin   oyununa gelmeyeceğim diyor.  Kıbrıs Türk halkı devletime ve egemenliğime  sahip çıkacağım diyor. Hiçbir güç beni yeniden aldatamaz diyor.

Rumların %65i Kıbrıs Türk halkı ile birlikte  yaşamak istemezken   , Kıbrıs Türk halkının %75i  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yaşatmak isterken  hala daha  dıştan gelen baskılarla  iki halk zoraki olarak  Federasyon çatışı altında birleştirilmeye çalışılıyor….

 

Gün bizi teslim almaya yönelik çalışmalara karşı birlik ve beraberlik içinde hareket etme zamanıdır. Gün, Kıbrıs Türk halkının  sesini yükseltme zamanıdır… Gün, Annan Planına ve benzeri Planlara gereken cevabı verme zamanıdır. Gün eşitliğimize ve egemenliğimize sahip çıkma zamanıdır.Gün  KKTCni yaşatmak, tanıtılmasını ve tanınmasını sağlamak zamanıdır. Daha neyi bekliyoruz?...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.