banner913
banner932
banner1012

Gözümüzün pası silindi!


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 24 Aralık 2018, 12:34

 

Fevzi BEYAR

Bu sezonun en güzel bol gollü maçını dün Cihangir Stadında izledik. Yedi golün atıldığı dünkü müsabakada heyecan barometresinin yüksekliği kadar ‘sportmenlik’ de üst düzeydeydi.

Müsabakayı 4 – 3 kazanan ev sahibi Cihangir, şampiyonluk yarışına kattığı tat kadar sergilediği futbolla da göz doldurdu. Kırmızı lacivertlileri hem sergiledikleri oyundan hem de centilmenliklerinden dolayı kutlamak istiyorum. Şampiyon adayı Mağusa Türk Gücü karşısında uzun süre üstün oynamalarına, beraberliğin dahi onlar adına başarı sayıldığı bir ortamda hiç vakit çalmamaları, oyunu çirkinleştirecek hiçbir olaya tevessül etmeyerek oynamaları, gerçekten ayakta alkışlanacak bir olguydu. Her takım bu olgunluğu gösterse inanın seyircilerimiz de maçlara olan ilgisini artıracak statlarda çoğalmış olacağız.

Bir teşekkür de Teknik Direktör Toygar Davulcu’ya göndermek isterim. Ağlayıp sızlamadan, mazeret üretmeden, sakatlık bahanelerine yatmadan takımını çalıştırıp futbolcularına modern futbolu oynatıp, bizleri mutlu ettikleri için.

Toygar Davulcu’nun elindeki mütevazi kadroya, bir de birbirinden ünlü futbolculara sahip büyük kulüplerimizin kadrolarına bakınız! İki zıt eksende bulunan bu teknik adamlardan bir eli yağda diğer eli balda olan Teknik adamlarımız, ağlayıp sızlamaktan, mazeret üretmekten geri durmuyorlar. Ellerinde Toygar Hoca’nın kadrosu olsa, inanın intihara teşebbüs edecekler! Sevgili kardeşlerim lütfen; Mağlubiyetleri kılıf yaratmaktan vazgeçin. Görevinizi layıkıyla yapın, önlemlerinizi maçtan önce alınız. Bu milyonlar, egolarınızı tatmin için harcanmıyor bilmiş olun…

Mağusa Türk Gücü’nü liderlikten eden maçın kahramanları, öncelikle Cihangir futbolcularının canla başla oynamaları, Fırat’ın üstün zeka ve milimetrik paslarıydı. Üstün yeteneklere sahip Mağusa Türk Gücü futbolcuları dünkü karşılaşmada perişanları oynadılar. Kıbrıs futbolun efsane adamı Mustafa Deftaralı’nın günümüz futbolcuları için kullandığı ”HOLAHOP” sözcüğü sanki onlar için söylenmişti. Etraflarında dönüp durdular. “Gripliymişler” hadi canım sizde! Hiçbir ikili mücadeleyi kazanmadılar, ne oyun planları ne de herhangi bir düzenleri vardı! Ali Hoca’nın bu takım üzerinde etkisi olup olmadığı da bir tartışma konusu bizce!

Hakemler, Mağusa Türk Gücü’ne verdikleri penaltı dışında doğru kararlar vererek müsabakayı başarıyla yönettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.