banner913
banner932
banner1012

Gerçekler ve sonuç


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 24 Ocak 2018, 10:40

 

Yeni yıl 2018’in ilk ayının son haftasına girerken KKTC Devleti için hayati önem taşıyan gerçekleri bir kez daha sıralayalım.

  1. KKTC bağımsız egemen Devleti 34 yaşını doldurup 35’inci yaşına girmiştir.
  2. Rumların en büyük hedefi, KKTC’yi ortadan kaldırmak, “federasyon çözümü” ile tüm Kıbrıs adasını kendi cumhuriyetleri, Rum Kıbrıs Cumhuriyeti boyunduruğu altına almaktır.
  3. Rumlar, halâ Kıbrıs adasının egemenliğinin Rum Kıbrıs Cumhuriyeti’nde olduğunu iddia etmektedir. Yanlış.

 KKTC Devleti 1983’ten bu yana bağımsız, egemen devlet olarak  kendi sınırları içinde yaşamını sürdürmektedir.

  1. KKTC Devleti, Uluslararası Hukuk çerçevesi içinde tanınma hakkına sahiptir.
  2. “Statükoyu değiştireceğiz” sözleriyle sahne alan  KKTC içindeki küçük bir kesim “Statüko”nun ne anlama geldiğini anlamakta hala zorlanmaktadır. “Statüko” bugünkü geçerli durumdur. Bugünkü geçerli durum iki ayrı devlet gerçeğidir. Statüko, KKTC’nin devamı, yaşaması ve sonunda tanınması anlamına gelen iki ayrı devlet çözümüdür. Kıbrıs adasında çözüm gerçekleşmiştir. Çözüm iki ayrı devlet çözümüdür. Bu çözümden geriye dönüş yoktur.
  3.  KKTC Devletinin tanınma süreci, KKTC Meclisinin tanınma kararı alması ile başlatılmalıdır. 35 yıllık KKTC bağımsız egemen devleti, egemenlik haklarını kullanarak tanınma yolunu açmalıdır.
  4. Rumlar “federasyon rüyasını” gerçekleştirmek için gerek BM, gerekse AB içinde “federasyon müzakereleri sürecini” tekrar başlatmak için yoğun çaba harcamaktadır.
  5. Rumların bu girişimlerine son vermek için KKTC Meclisinin tanınma kararı alması şarttır.
  6. 35 yıllık bağımsız, egemen KKTC Devleti Türkiye Cumhuriyeti ile olan güçlü bağlarını daha da güçlendirerek bağımsız egemen devlet olarak yoluna devam etmelidir.
  7. 1983 yılında bağımsızlığını ilan eden KKTC Devletini 1983 yılında Türkiye Cumhuriyeti resmen tanımıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC Devletini tanımış olması, uluslararası hukuk çerçevesi içinde ve tanınma konusunu içeren maddeler çerçevesi içinde çok önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’yi tanımış olması, yine uluslararası hukuk çerçevesi içinde bir örnek teşkil etmekte ve diğer devletlerinde KKTC Devletini tanımaları gerektiğini anlatmaktadır.
  8. KKTC halkının büyük bir çoğunluğu, KKTC bağımsız, egemen devletinin tanınmasını istemektedir.
  9. 35 yıllık KKTC bağımsız egemen devleti AB dışında bir devlettir. AB’nin KKTC’nin içişlerine müdahalesi söz konusu olamaz. Rumların “tüm Kıbrıs AB üyesidir”  safsatası, hem yalan hem de çok yanlıştır. Rumlar bu iddia ile gülünç duruma düşmektedir. Rumlar bu iddia ile KKTC’yi ortadan kaldırmak ve Kıbrıs Türk halkını KC içinde bir azınlık yapmak amacını gütmektedir. Hayal aleminde yaşayan Rumlara yanıt KKTC’nin tanınmasıdır.

SONUÇ:  35 yıllık bağımsız, egemen KKTC  Devleti, hemen şimdi tanınma yoluna girmek için hazırlıklarını tamamlamalıdır. Yukarıda sıralanmış gerçekler ışığında KKTC Devleti ve hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteği ile tanınma yolunu açmak için girişimlerini başlatmalıdır. KKTC’nin tanınması Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteği ile gerçekleşecektir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.