banner913
banner932
banner1012

GERÇEKLER ORTADA


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 24 Mayıs 2017, 09:55

Rumların en önde gelen hedefi veya amacı 34 yıllık bağımsız, egemen KKTC devletinin ortadan kalkmasıdır. Bu hedeflerinden hiçbir zaman vazgeçmeyecekleri en büyük gerçek olarak  ortada... “Birleşik federal Kıbrıs” çözümünün Rumlar için en uygun çözüm olduğu da bir gerçek. KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı ve KKTC müzakere heyetinin tüm iyi niyetlerine karşın, Rumların uzlaşmaz ve kabul edilemez istekleri karşısında dahi  iyi niyetle müzakerelerin devamından yana izledikleri yol maalesef gerçekleri değiştirmez. KKTC halkının 34 yıllık bağımsız, egemen devletinden vazgeçip, Uluslararası Hukuk altında  hiçbir zaman bağımsız, egemen devlet olarak tanınmayan ve bir mahalli idareden öte hiçbir özelliği olmayan ‘constituent state’, yani “kurucu devlet”e teslim olmayacağı da değişmeyen bir gerçektir.

Uluslararası Hukuk çerçevesi içinde tanınma hakkına sahip olan 34 yıllık bağımsız, egemen KKTC devletinden vazgeçmek söz konusu olamaz. Bu büyük bir gerçektir... Rumların, KKTC devletini değil tanımak, kabul etmek, KKTC devletinin adını dahi duymak istemedikleri de bir başka büyük bir gerçek. Peki Rumların istediği ne? Rumlar, KKTC devleti ortadan kalktıktan sonra “birleşik federal Kıbrıs” çözümü ile ve “ biz çoğunluk, siz azınlık” safsatası ile tüm adayı boyunduruğu altına almak istemektedir. Bu da büyük bir gerçek...

Şimdi, bu gerçekler ortada dururken müzakerelerin ve önerilerin ve tekrar tekrar görüşme yapmanın hiçbir anlamı yoktur. “Felaket senaryoları” ve “barış” şarkıları ile karşımıza dikilenler, bahsi geçen yukarıdaki gerçekleri görmeyenler veya görmemezlikten gelenlerdir. Bunları kimse ciddiye almaz. KKTC halkı yukarıda sıraladığımız gerçekleri çoktan görmüştür ve bu gerçekler doğrultusunda hareket edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Devlet, Hükümet ve halk birlik olma yolunda önemli adımlar atacaktır. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Birlik olmak için  siyasi partilerin KKTC’ye sahip çıkılması, KKTC’nin devamı ve KKTC’nin  tanınması yolunda beraberce ve işbirliği içinde hareket etmeleri gerekir. Hedef, KKTC’ye sahip çıkılması, KKTC’nin devamı ve sonunda tanınmasıdır. Bu hedefe kararlı biçimde ve birlik içinde yürüyen KKTC halkı sonunda istediğini elde edecektir. Bu görüşleri milliyetçilik olarak algılayanlar (sanki vatanını, devletini  sevmeyi bir suçmuş gibi lanse etmeye çalışanlar) umut ederiz sonunda sıraladığımız gerçekleri görürler... Görmezlerse de gerçekler ortadadır ve bu gerçekler Rumlarla ortaklığın hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini açık ve net bir biçimde göstermektedir.

Artık Rumların oyunlarına karşı birlik  içinde hareket etme zamanı gelmiştir. Rumların hesaplarına bakarsanız 2 + 2 = 5 veya 6... Ancak gerçek o ki 2 + 2 = 4. Olay bu kadar basit. KKTC devleti artık boş yere vakit harcamaktan vazgeçmeli ve birlik içinde tanınma yoluna girmelidir. Unutulmamalı ki haklı politikaları ile kararlılık içinde hareket eden toplumları, devletleri uluslararası toplum mutlaka sonunda tanıyacaktır. Bu, önüne geçilemeyecek bir gelişme olarak tarih boyunca tekrarlanmıştır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.