banner913
banner932
banner1012

Gerçek şampiyon…


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 17 Mayıs 2019, 22:42

İkili averaj farkıyla da olsa Süper Lig şampiyonumuzu belirledik. Bu Kupanın sahibi Mağusa Türk Gücü…

Bu akşam Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadında, saat 19.00’da başlayacak final maçı sonrasında Federasyon Kupası galibi de belli olacak. Kupanın sahibi ya MTG ya da YAK olacaktır. Bu da gösteriyor ki bu sezonun en güçlü iki takımı bunlar. Kendilerinden sonra gelen üçüncü takım olan Doğan Türk Birliği’ne 18 puan fark atmaları bunu açık seçik gösteriyor zaten…

2018-19 Futbol sezonunun Federasyon Kupasını müzesine götürerek olan takım pek tabii mutlu olup sevinecektir ama bu yılki kupa sahibi, sezonun “Gerçek şampiyonu” olma özelliğine de sahip olacaktır. Özellikle son haftalarda seri galibiyetler sonrasında ‘Foto Finişle’ sonuçlanan lig şampiyonluğu sonrası Kupa Finali’nden yengiyle ayrılacak takımın, Kayahan’ın deyimiyle “Gerçek Şampiyon” olarak anılacağı bilinmelidir!

Gerçek şampiyon kim olacak sorusu futbol severler arasında tartışıla dursun, biz bu unvana daha yakın takımın Mağusa Türk Gücü olduğu görüşündeyiz. Bunun da derecesi, lig maratonunda elde edilen gol averajı kadardır diye düşünüyoruz.

İki takım arasında oynanan müsabakaları göz önüne aldığımızda hata yapanın kaybedeceği görüntüsü mevcuttur. Hata yapanın da kim olacağı belli olmadığına göre sonuç, taraflar arasında yüzde 50 olarak görülmektedir. O zaman nasıl olur da Mağusa Türk Gücü’nü daha şanslı görüyorsunuz diye soru sorabilirsiniz haklı olarak! Nedeni de geçmiş hataların futbolculardan değil, Teknik Direktörler tarafından yapılmış olduğunu anımsatmak isterim. Bu kez özellikle Ali Oraloğlu’nun böylesi bir hata yapmayacağına inanıyorum. Çünkü hatasını düzelttikten sonra takımın nasıl şahlanıp iki golle beraberliğe ulaştığını görüp yaşamıştırdiye düşünüyorum. Son haftalarda sahaya sürdüğü oyuncular ile oyun anlayışını izledikten sonra kendine gelmiştir diye düşünüyor ve MTG’yi bir adım önde görmekteyim.

Yenicami’nin bu maçtaki en büyük artısı futbolcuların, son saniyede kaybettikleri şampiyonluğun verdiği üzüntüden kaynaklanan ‘enerji kümelenmesidir’. Bu hırs kendilerini başarıya götürebileceği gibi hüsrana da uğratabilir.

Hakem faktörü bu maçta da kendini gösterecektir! MHK, başı ağrımasın diye maça Kerem Eran’ı atadı! Ne var ki bu maç, iki tarafı da yakından etkileyecek oluşundan dolayı kritik sahnelere imkân verecek pozisyonlar yaşatacak, sıkıntı yaratacaktır…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.