banner913
banner932
banner1012

Gençlik Gücü, Prince’le gülüyor


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 10 Mart 2019, 23:10

Futbol K-Pet Süper Lig’in 21.haftasında Gençlik Gücü, Prince Boateng’in attığı iki golle Doğan Türk Birliği’ni 2-0 yenerek son 6 takımın üzerine çıkma umutlarını artırdı.

İki takım hafta arasında Şehit Hüseyin Ruso Stadyumunda kupa maçında karşılaşmış ve konuk takım 1-0 galip gelmişti. Dün aynı sahada kazanan ev sahibi takım oldu. Doğan Türk Birliği, 4 sarı kart cezası olan Aydın Aydın’dan yoksundu. Gençlik Gücü ise tam kadroydu.

Eski başbakanlardan İrsen Küçük’ün vefatı dolayısıyla karşılaşmadan önce saygı duruşu yapılmasını bekledik ama olmadı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, birkaç ay önce Sevim Ebeoğlu ve Halil Atakan’ın vefatı dolayısıyla yine saygı duruşu yaptırmamıştı. Federasyonu bu konuda daha dikkatli olması için bir kez daha uyarıyoruz. Hiç olmazsa bugünkü karşılaşmalardan önce İrsen Küçük’ü anmak için saygı duruşu yaptırılabilir.

Karşılaşmaya iki takım da atak başladı. İlk etkili pozisyonu Doğan Türk Birliği yaratırken Gençlik Gücü kalecisi Mustafa kalesinde gole imkan vermedi. Birkaç dakika sonra bu kez Gençlik Gücü penaltı kazandı. Ancak Özgür Ongun topu direğe nişanlayınca takımının öne geçme fırsatını tepmiş oldu. Gençlik Gücü rakip ceza sahası içerisinde en az 3 gollük pozisyonu değerlendiremeyince ilk devre golsüz kapandı.

İkinci devreye Doğan Türk Birliği daha atak başladı. Gençlik Gücü ise savunmada kalabalık kalıp kontra atakla sonuca gitmeyi denedi ve bunda başarılı oldu. Bu ataklardan ikisini değerlendiren futbolcu Prince Boateng oldu ve Gençlik Gücü karşılaşmayı 2-0 kazanarak çok değerli 3 puanı hanesine yazdırdı.

Yeşil beyazlıların galibiyetinde Prince Boateng’in golleri kadar kaleci Mustafa Dağman’ın kurtarışları da etkili oldu. Prince Boateng, Gençlik Gücü’nün ikinci devrede aldığı 3 galibiyette toplam 8 gol atıp takımına puan kazandırırken 16 gole ulaşarak gol krallığında iddialı duruma gelmiş oldu.

Doğan Türk Birliği ise pozisyonları değerlendiremeyince bu yenilgiyle zirve yarışından puan olarak hayli uzakta kalmış oldu.

Karşılaşmanın hakemi Mustafa Öztugay’ın özellikle ilk devrede tartışmalı kararları vardı. Verilen ve verilmeyen penaltı pozisyonları, karar vermekte tereddütlü olması, hakeme olan güveni sarsarak tartışmalara neden oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.