banner913
banner932
banner1012

Gençlik Gücü 6 golle iyi sinyal verdi


Yücel HATAY

Yücel HATAY

Okunma 03 Şubat 2019, 23:01

Futbol K-Pet Süper Lig ikinci devre ilk hafta karşılaşmasında Gençlik Gücü, Şehit Hüseyin Ruso Stadyumu’nda konuk ettiği Larnaka Gençler Birliği’ni üstün bir oyundan sonra 6-2 yenerek büyük moral buldu.

İki takım ilk devrede 1-1 berabere kalmıştı. İki takımın da ikinci devrede yine alt sıralardan kurtulmak için mücadele edeceği açıktı. Bu bakımdan devre arasında toparlanmak gerekiyordu. Gençler Birliği yönetim açısından da sorunluydu ama gelişmeler ve takviyelerle toparlanma yoluna girmişti.

Gençlik Gücü’nde ise savunma takviye gerektiriyordu. Ligin başında Hamitköy’e verilen Gökhan Özer’le anlaşmaya varıldı. Ancak Hamitköy’deki cezası nedeniyle bu futbolcu takıma gelecek haftadan itibaren girebilecek.  Gençlik Gücü kupa maçında Çanakkale karşısında iyi oynayamamış ve bana lig için kötü sinyal vermişti.

Teknik adam Niyazi Göksun, golcü Özgür’e son haftalarda ilk 11’de yer vermiyordu. Bu kez dün Gençler Birliği karşısında Özgür Ongun’u 90 dakika izledik. Özgür, Debola ve Prince’le birlikte oluşturulan hücum gücü, takımı sonuca götürdü.

Gençlik Gücü karşılaşmaya atak başladı. Özellikle Prince Boateng kıvrak ve enerjik oyunuyla hem takımı sürükledi, hem de iki gol attı. Ona Özgür de katılınca ilk devre Gençlik Gücü’nün 3-0 üstünlüğünde kapandı.

İkinci devre aynı tempoda başladı ve Özgür’e Debola da eklenince skor 5-0’a taşındı. Maçın bitmesine daha 25 dakika vardı. Gençler Birliği, rakibinin oyunu rölantiye almasından da yararlanarak iki gol bulunca skor 5-2 oldu. Ama süre de gittikçe azalmıştı. Hırsını ve enerjini son dakikalara kadar devam ettiren Özgür 6. golü de buldu ve takımını iyice rahatlattı.

Gençlik Gücü puanlarını 19’a yükselterek 11.sıranın üstüne çıkma şansını artırırken Gençler Birliği ise 11 puanla 14.sırada kaldı.

Gençlik Gücü dün hücum gücü yüksek oyunu ve attığı gollerle ilerisi için iyi sinyal verdi. Hemen hemen her maçta görülen savunma ve geri pas hataları az da olsa yine vardı. Ama bu kez sonuca etkili olmadı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.