banner913
banner932
banner1012

Gel de inan!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 23 Mart 2017, 09:50

Mutluluk bana göre anlık bir olaydır. Sürekli mutluluk kolay yakalanan bir ya da gerçekleşen bir gelişme değildir!

Bir küçük çocuğa alınan yeni bir ayakkabı, ya da elbise veya bisiklet, o çocuğun mutluluktan göklere çıkmasına vesile teşkil eder.

Alınan eskidikçe ya da alınana alışkanlık geliştikçe mutluluk ta aşağı seviyelere  düşer!

Okula yeni başlayan ya da okulun açılmasıyla birlikte arkadaşlarına kavuşan bir çocuk  için böyle bir olay en mutlu gelişmelerden biridir.

Keza büyükler içinde böyle !

Sevdiği biriyle nişanlanmak ya da dünya evine girmek en mutlu gelişmelerden biri sayılır.

 Mutluluk bağlamında ülkemiz dünyada en mutlu ülkeler arasında 61 inci sırada imiş.

Gel de inan!

Neredeyse bir yılda yapılan evlilik sayısı kadar boşanmaların eşitlendiği bir ülkede mutluluk nasıl olurda dünya sıralamasının ortalarında yer alır.

Yoksa mutluluk algısı farklı değerlendirmelerle mi hesaplanmaktadır?

Lefkoşa insanı KKTC de en mutsuz insan konumundaymış!

Bir de yaşlılar mutsuzluk kategorisinde seyredenlerdenmiş.

Her geçen günün onu ebediyete sürüklediğini görmek, gençliğinde yaptığı bir çok aktiviteyi hastalıklardan ve de güçsüzlükten dolayı uzaktan seyretmek,

ilaç aksesuarının gittikçe kabardığını görmek, bir ömür boyu aynı yastığa baş koyduğu eşini kaybetmek kolay dayanılır değildir.

Yaşlıların daha az mutlu oluşu bu ve benzer nedenlerdendir.

Yaşamın normal seyrinde ise, sıkışan trafiğin açılmasını beklemek,

araba ile seyrederken birden bire bir çukura düşmek veya patrondan azar işitmek, ayın yirmisinden sonra cebi delik gezmek, verdirilen özel derslere rağmen oğlanın karnesinin diken tarlasında olduğunu görmek, sevdiği biri ile birbirine girmek, küsüşmek, sadece Lefkoşalı için değil tüm insanlar için olumsuzluk duygusu yaratan gelişmelerdir.

Bana göre mutluluğun kaynağı aşırı istekler içinde olamamaktan geçer.

Bu nedenledir ki münzevi yaşamı seçenlerin mutluluğu aşırı arzular içinde olanlardan daha fazladır.

Tüm sosyal hizmetlerin varolduğu , çalışanıyla, emeklisiyle yaşam üst seviyelerde bulunduğu ülkelerde, örneğin en mutlu ilan edilen Norveç te dahil İskandinav ülkelerinde  aile bağlarının ne kadar körelmiş olduğunu hesaba katacak olursak, anne, baba ile evlat ve de akraba ilişkilerinin ne kadar mesafeli olduğunu hesaba katarsak, gel de böylesinin mutluluk olduğuna inan!

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.