banner913
banner932
banner1012

Geçmiş olsun


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 28 Şubat 2018, 22:33

Bu haftaki köşe yazım için çok malzeme var ama öncelikle yakın dostum, futbol ile ilgili çok şeyleri paylaştığım, dünya futbolu hakkında kendisinden çok şey öğrendiğim Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Costakis Koutsokumnis ile başlamak istiyorum.

KOP Başkanlığı yanında FIFA yönetim kurulu üyeliği de yapan Sayın Kutsokumnis, ciddi bir rahatsızlık geçirmektedir. Yıllardır tedavi görmesine karşın bu hastalığı bu illeti, maalesef yenemiyor. Dostlar vasıtasıyla iyi dileklerimi iletmeme karşın alenen ona geçmiş olsun der, mucizenin yaşam bulmasını Allah’tan niyaz ederim.

VİRAJIN İLK DÖNEMECİ…

K-Pet Süper Ligi ile Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası virajının ilk dönemecine GAÜ-Çetinkaya’yı iki kez mağlup ederek büyük bir avantaj sağlayan Yenicami Ağdelen Kulübü, bir adım öne fırladı. İkili averaj ile birlikte 3+ öne geçen Siyah beyazlılar, “Finish” ipini göğüslemek için önlerindeki tek engel, önümüzdeki haftalarda oynanacak olan Doğan Türk Birliği müsabakası görülmektedir!

Siyah beyazlılar, ligde bir adım önde ama Tahsin Mertekçi Kıbrıs Kupası’nda bir yerine, üç dönemeçle karşı karşıya bulunmaktadır. Çeyrek ve yarı final karşılaşmaları onlar adına zor geçecektir. Nedeni ise rakiplerinin tek yönde (Kupa) yoğunlaşmalarıdır.

Yenicami’nin ligdeki tek rakibi olarak gördüğümüz Doğan Türk Birliği ise kelimenin tam manası ile “islim” üzerinde tüm camia şampiyonluğa kenetlenmiş durumda. Güçleri de buna yetiyor olsa da istikrarsız, bazen çok iyi, bazen kötü, duyarsız bir performans sergilediklerini de görmüş bulunuyoruz. Yenicami ile karşılaşacakları “dönüm” maçında ne yaparlar işte onu kestirmekte zorlanıyorum.

GELİŞİM LİGİNDE FUTBOL EĞİTİMİ

Hasan Sertoğlu başkanlığındaki Futbol Federasyonu’muz, dış ilişkilerlerde “yanlış strateji” uygulayarak boşa çok zaman harcadı. Geç de olsa bunu anladıktan sonra doğru bir yöne futbolumuzun gelişmesi için ana unsur olan alt yapıya önem verip “doğru yola” yöneldi. Kendilerini yürekten kutlarım.

Eğitimci Spor adamlarından oluşan Eğitim Birimi çok önemli organizasyonlar gerçekleştirdikten sonra Türkiye’nin önemli futbol bilimcilerini de ülkemize davet ederek alt yapı eğitimcilerimize “Gelişim Ligi’nde Futbol Eğitimi Semineri” gerçekleştirdiler.

Galatasaray Alt yapı Teknik Direktörü Emrah Bayraktar ile birlikte uzman Aysel Uçkan, uzman psikolog Mustafa Aydın ve kaleci Antrenörü Abdullah Senih Yaban gibi önemli isimler, genç hocalarımızı bilgileriyle donatmışlardır. Umarım Federasyon yetkililerimiz böylesi önemli çalışmaları sürdürürler ve futbolumuzun önünü açarlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.