banner913
banner932
banner1012

Vodafone Park’ta müthiş derbi

banner1020

Beşiktaş, yarın akşam Galatasaray'ı konuk edecek. 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 93 yıllık rekabette, geride kalan 341 maçın 120'sini Galatasaray, 108'ini Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı

banner974
Vodafone Park’ta müthiş derbi

banner971

Süper Lig'in 14. Haftasında yarın gece derbi heyecanı yaşanacak. Vodafone Park'taki dev maçta Beşiktaş, Galatasaray'ı konuk edecek.

Vodafone Park'ta bu gece saat 19.30'da başlayacak olan karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu üstlenecek. Karşılaşmada Alper Ulusoy da dördüncü hakem olarak görev yapacak

342. RANDEVU

Beşiktaş ile Galatasaray, Süper Lig'de 2 bu gece yapacakları derbiyle 342. kez karşı karşıya gelecek.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924'te Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 93 yıllık rekabette, geride kalan 341 maçın 120'sini Galatasaray, 108'ini Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Sarı-kırmızılıların 480 golüne, siyah-beyazlılar 448 golle karşılık verdi.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında ligde yapılan 118 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor.

İki takımın ligde karşı karşıya geldiği müsabakalarda Galatasaray 43, Beşiktaş ise 33 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 42 müsabakada eşitliği bozamazken, sarı-kırmızılılar 146, siyah-beyazlılar 124 gol attı.

1 MİLYAR 31 MİLYON 700 BİN LİRALIK DERBİ

Alman internet sitesi "Transfermarkt"ın verilerinde iki takımın piyasa değeri 1 milyar 31 milyon 700 bin lira olarak tahmin ediliyor.

Beşiktaş, 533,6 milyon lira ile Süper Lig'de piyasa değeri en yüksek takım olarak gösterildi.

Verilerde en değerli ikinci takım olarak yer alan Galatasaray kadrosunun tahmini değeri ise 498,1 milyon lira olarak belirtildi.

Siyah-beyazlı takımda kiralık olarak ikinci sezonunu geçiren Talisca, 60,7 milyon lirayla takımının en değerli oyuncusu olarak dikkati çekiyor.

Fernando Muslera, 51,4 milyon liralık piyasa değeriyle takımının en değerli oyuncusu konumunda.

ŞENOL GÜNEŞ'İN 10. DERBİSİ

Beşiktaş'ta üçüncü sezonunu geçiren teknik direktör Şenol Güneş, cumartesi günü Galatasaray maçıyla siyah-beyazlı takımın başında 10. kez derbi mücadelesine çıkacak.

Beşiktaş ile 9 derbiyi geride bırakan Güneş, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Siyah-beyazlı takım Güneş yönetimindeki derbilerde 11 gol atarken kalesinde 10 gol gördü. 

DERBİLERDE SON 15 DAKİKAYA DİKKAT!

Ligin geride kalan 13 haftalık bölümünde siyah-beyazlılar 19 gol atıp, kalesinde 12 gol gördü. Sarı-kırmızılılar ise 29 kez gol sevinci yaşayıp, 14 kez meşin yuvarlağı filelerinden çıkardı.

Derbiye averajla dördüncü sırada başlayacak ev sahibi Beşiktaş, müsabakaların son 15 dakikalık bölümünde 5 gol atıp, 4 gol yedi. Vodafone Park'a lider çıkacak Galatasaray ise aynı periyotta 9 kez gol sevinci yaşadı, kalesinde 5 gole engel olamadı.

CENK TOSUN'DAN 5 GOL

Beşiktaş'ta kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiren Cenk Tosun, bu sezon takımının ligde attığı 19 golün 5'ini kaydetti.

Teknik direktör Şenol Güneş'in ligde 12 maçta görev verdiği Cenk, Antalyaspor, Atiker Konyaspor, Gençlerbirliği, Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe karşılaşmalarında birer kez ağları havalandırdı.

Siyah-beyazlı takımın mücadele ettiği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4, TFF Süper Kupa maçında da bir kez topu ağlarla buluşturan Cenk Tosun'un bu sezon resmi maçlarda 10 golü bulunuyor.

GOMİS, GOL KRALLIĞI YARIŞINDA ZİRVEDE

Süper Lig'in en çok gol (29) atan takımı konumunda bulunan Galatasaray'ın en skorer oyuncusu olan Bafetimbi Gomis oldu.

Gol krallığı yarışında zirvede yer alan Fransız futbolcu, ligdeki 13 karşılaşmada 13 gol atma başarısı gösterdi.

Gomis ligdeki Kayserispor, Kasımpaşa, Atiker Konyaspor ve Gençlerbirliği maçlarında ikişer, Osmanlıspor, Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında ise birer kez ağları havalandırdı.

BEŞİKTAŞ EVİNDE YENİLGİYİ UNUTTU

Ev sahibi sıfatıyla çıktığı maçlarda uzun süredir yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş, Süper Lig'de iç saha karşılaşmalarında son yenilgisini Akhisarspor'a karşı aldı.

Siyah-beyazlı takım evinde oynadığı son 33 lig maçında mağlup olmadı. Süper Lig'de kendi sahasındaki son yenilgisini 2015-2016 sezonunun 13. haftasında, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda Akhisarspor'a 2-0 mağlup olarak alan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 33 iç saha mücadelesinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

GALATASARAY BÜYÜK MAÇLARDA KAYIP

Sarı-kırmızılı takım, ligdeki önemli rakiplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı son 14 lig maçında galibiyet göremedi.

Galatasaray, 2015-2016 sezonunun 22. haftasında, 21 Şubat 2016'da Trabzonspor'u 2-1 yendiği maçtan sonra söz konusu takımlar karşısında kazanmayı başaramadı.

Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı son 14 müsabakadan 10 mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrıldı.

Bu karşılaşmalarda 8 gol kaydeden Galatasaray, kalesinde 26 gole engel olamadı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.