banner913
banner932
banner1012

Türkiye’nin konuğu İzlanda

banner1020

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde I Grubu'ndaki 9. maçında bugün sahasında İzlanda ile karşılaşacak

banner974
Türkiye’nin konuğu İzlanda

banner971

Eskişehir'deki Yeni Eskişehir Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak ve TV8'den canlı yayınlanacak.

Karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak düdük çalacak. Marciniak'ın yardımcılıklarını Pawel Sokolnicki ve Tomasz Listkiewicz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Tomasz Musial olacak.

Elemelerde I Grubu'na istediği gibi başlayamayan milli takım, üç maçlık galibiyet serisinden sonra Ukrayna deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış, sahasında Hırvatistan'ı yenerek yeniden Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmüştü. Grupta yaptığı 8 maçın dördünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Ay-yıldızlılar, grupta 14 puanla 3. sırada bulunuyor. A Milli Takım, İzlanda'yı mağlup ederek, 2 puan önündeki rakibini geçmek ve Rusya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını son maça taşımak istiyor.

İzlanda ise grupta oynadığı 8 maçta, 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 16 puanla ikinci sırada bulunuyor. 

Grupta ayrıca Hırvatistan-Finlandiya ve Kosova-Ukrayna karşılaşmaları oynanacak.

LUCESCU TRİBÜNDE

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, FIFA'dan aldığı 1 maç men cezası nedeniyle İzlanda karşısında takımın başında yer alamayacak.

Türkiye'nin deplasmanda Ukrayna'ya 2-0 mağlup olduğu maç sonunda hakemleri soyunma odası koridoru önünde bekleyen Rumen teknik adam, telefonundan hakemlere pozisyonları göstermiş ve verilen kararlara tepkisini ortaya koymuştu.

Lucescu'nun tribünden takip edeceği mücadelede, yardımcı antrenör Tayfur Havutçu saha kenarında olacak.

Rumen teknik adam, Finlandiya deplasmanında ise yedek kulübesindeki yerine geçebilecek.

Puan durumu

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 9. maçlar öncesi puan durumu şöyle:
 

Takım

O

G

B

M

A

Y

Av.

P

Hırvatistan

8

5

1

2

12

3

9

16

İzlanda

8

5

1

2

11

7

4

16

Türkiye

8

4

2

2

12

8

4

14

Ukrayna

8

4

2

2

11

7

4

14

Finlandiya

8

2

1

5

6

10

-4

7

Kosova

8

0

1

7

3

20

-17


 

"KAYBEDEN DEVAM EDEMEYECEK"

Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ve kaptan Arda Turan, İzlanda karşılaşması öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda önce Arda Turan konuştu. 

Arda şunları söyledi:

"Bazı maçları oynamak için psikolojik olarak hazır olmak gerekir. Yarın tarihi bir maç ve ben de oynamak istiyorum. Uzun zamandır oynamadım. Bu beni zorluyor. Bazen fizik değil mental güç gerekiyor."

"Emre Belözoğlu çok büyük bir futbolcu. Özel bir insan. Bizim için iyi bir lider. Bazen eleştirilse de ben bunun Emre Belözoğlu'nun kazanma hırsından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum."

"Lucescu'ya teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir durumda bu görevi kabul etmek cesaret isterdi."

Lucescu'nun açıklamaları ise şöyle...

'SAKİN VE SABIRLI OLMALIYIZ'

"Sadece bizim için değil İzlanda için de çok önemli maç. Hırvatistan ve Ukrayna da potada. Maça çok iyi hazırlandık. Kaybeden artık devam edemeyecek. Sakinliğimizi korumak çok önemli ve aynı zamanda kendimize güvenmeliyiz. İzlanda hep aynı ekiple oynuyor. Uzun zamandır birbirlerini tanıyorlar. Organize ve disiplinli bir ekip. Sadece orta sahada değil iki kalenin de önünde oynanacak bir oyun aslında. Vücutlarını ve fizik güçlerini kullanıyorlar. Bu durumda çok hata da yapıyorlar. Hiçbir ikili mücadeleyi kaybetmememiz lazım. Buna karşı koyabilecek fizik gücüne sahibiz. Bizim teknik oyuncularımız çok daha fazla ve çok daha kaliteli. Hırvatistan'a karşı da bunu gösterdik. Aynı şekilde yapacağımıza inanıyorum. Sakin ve sabırlı olmamız gerekiyor. Hata yapacak bir duruma düşmemeliyiz. Ekibime bu konuda çok güveniyorum."

'SABRİ İLK 11'DE OYNAMAYACAK'

"Sabri Sarıoğlu üst seviyede bir isim. Yarın ilk 11'de oynamayacak ama 3 gün sonra bir de Finlandiya maçımız var. Burada olmayı hak ediyor. Yaşı önemli değil, kaliteli bir futbolcu."

'CEZAYI HAK ETMEDİM'

"(Kendisine verilen ceza ile ilgili olarak) Karara saygı duymak zorundayım. Açıkçası bu konuyla ilgili çağrılıp dinlenilmek isterdim. Herkes biliyor ki ben cezalandırıldım ama kimse hakemin cezalandırılıp cezalandırılmayacağını bilmiyor. Ben bu cezayı hak etmedim."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.