banner913
banner932
banner1012

Sertoğlu’na kulüplerden tam destek

banner1020

KTFF Başkanlığı’na tek aday olarak giren mevcut başkan Hasan Sertoğlu seçim yapılmadan başkanlık görevine devam etmesi için genel kurula katılan tüm kulüplerden tam destek aldı

banner974
Sertoğlu’na kulüplerden tam destek

banner971

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun 2016-2017 Futbol Sezonu Olağan Genel Kurul toplantısı dün KTSYD merkez binasında yapıldı.

KTFF Başkanlığı’na tek aday olarak giren mevcut başkan Hasan Sertoğlu seçim yapılmadan başkanlık görevine devam etti.

Divan Başkanlığı’nı Aslan Bıçaklı’nın yaptığı genel kurulda, divanda ise Gönyeli Başkanı Ömer Arabacıoğlu ve Yenicami yöneticisi Gökhan Necipoğlu yer aldı. 2010'da göreve başlayan ve 3 yıl daha görev yapacak olan Hasan Sertoğlu, yönetim listesine Hasan Akilhoca’yı eklerken, yönetimde açıkladığı Ali Karavezirler ise söz olarak yönetimde çalışamayacağını teşekkür ederek belirtti.

2020 tarihine kadar görev süresi olacak olan Hasan Sertoğlu, pek değişiklik yapmadığı kurullarını daha sonra açıklayacak.

Genel kurulda ilk konuşmayı KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yaptı. Hasan Sertoğlu yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi;

“Mevcut ışıklandırılmış sahalarımızı artırmak istiyoruz. Lefke ve İskele’deki sahaların ışıklandırılması çalışmalarına başlayacağız. Bunların yanında Akdoğan’daki sahanın iyileştirilmesi ve ışıklandırılmasının alışmalarını da yapacağız. Mevcut sentetik sahalara yenilerini de ekleyeceğiz. Ayrıca yıpranmış olanları da yenileyeceğiz.

Dışa açılabilme konusundaki çalışmalarımızı başta TFF nezdinde olmak üzere devam ettireceğiz. Bu yönde çok iyi çalışmalarımız var ve bu çalışmalar devam ediyor.

CONIFA Avrupa Şampiyonası ufak tefek hatalara rağmen çok başarılı geçti. Turnuvanın bizim ülkemizde yapılmasını sağlayan ve turnuva sırasındaki büyük çabalarından dolayı Federasyon’umuzda Dış İlişkilerden sorumlu olan Orçun Kamalı’ya, Milli takımımıza ve tüm teknik heyetine de gösterdikleri üstün çabadan dolayı çok teşekkür ederim.

AYNİ NEDENLE 3 KEZ SAHASI KAPATILAN TAKIM BİR ALT LİGE DÜŞECEK

Futbolumuzun gelişmesini sağlamak için mutlaka küfürü ortadan kaldırmalıyız. Eğer bunu yapamazsak bir adım ileriye gidemeyiz”.

Mağusa’da yapılan kupa finalinde hiç de hoş olmayan olaylar yaşadık. Yaşananlardan ben başkan olarak utanç duydum. Bu nedenle yapacağımız ilk toplantıda bundan sonra ayni nedenle sahası 3 kez kapatılan takımın bir alt lige düşmesi kararını almaya çalışacağız. Başka türlü bu olayların önüne geçemeyiz. Yalova’nın yaşanan bu olaylardan dolayı futbol kamu oyundan özür dilemediği takdirde ben başkan olarak Yalova ile bundan sonra hiçbir görüşmem olmayacak.

23 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK SEZONDA PLAY-OUT UYGULANACAK

Biten sezonda uygulanmayan play-out sistemi önümüzdeki 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de uygulanmaya başlanacak. 21 yaş altı uygulaması da devam edecek. 2017-2018 Futbol sezonu 23-24 Eylül 2017 tarihlerinde başlayıp 29-30 Aralık 2017 tarihine ilk devre sona erecek. A-2 Ligi Süper Lig ve Birinci Lig de bölgesel olarak oynatılacak.

Önümüzdeki sezonda liglerde mücadele edecek takımlar sezon öncesi 24 kişilik takım kadrolarını federasyona bildirecekler. İlk transfer dönemine kadar da bu liste değişmeyecek.

15 Haziran 2017 Perşembe günü gerçekleştirilen “Teknik Direktör ve A lisans yenileme” seminerine katılamayan antrenörlerimiz bir şans daha tanıyarak önümüzdeki hafta yapılacak B-C ve kaleci antrenörü yenileme seminerine katılmaları için onlara bir şans daha verdik. Bu seminere katılamayanlar kesinlikle çalışma izni alamayacak.

FAALİYET VE MALİ RAPORLAR AKLANDI

Konuşmalardan sonra faaliyet ve mali raporların onaya sunumuna geçildi. Faaliyet ve Mali raporlan toplantıya katılan kulüp üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Başkanlık seçimi için başka bir başkan adayı olmadığı için seçim yapılmadan Hasan Sertoğlu yeniden Federasyon Başkanı olarak görevini sürdürecek.

MERTEKÇİ ÖZÜR DİLEDİ

Kupa finalinde yaşanan olaylardan Yalova takımının sorumlu tutulması nedeniyle söz alan Başkan Tahsin Mertekçi yapılan suçlamalara cevap verirken bu gibi olayların her sahada olabileceğini, bu nedenle sadece takımının sorumlu tutulmamasını savunurken tüm kamu oyundan da yaşanan olaylardan dolayı özür diledi.

Mertekçi'nin konuşmasından sonra Hasan Sertoğlu ile Tahsin Mertekçi arasındaki gerginlik bitti. Genel kurulda iki başkan dostça el sıkıştılar. 

Kulüpler Birliği Başkanı Kemal Köseoğlu da Kulüpler Birliği’nin çalışmalarından bahsederken kulüplerden gelen başta yabancı oyuncu konusundaki önerilerin dikkate alınıp değerlendirileceğini belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.