banner913
banner932
banner1012

Şampiyonlar Ligi'ne İngiltere damgası

banner1020

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına 4 takımla başlayan İngiltere, fire vermeden son 16 turuna çıkmayı başardı

banner974
Şampiyonlar Ligi'ne İngiltere damgası

banner971

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçları sonunda en başarılı performansı, İngiltere temsilcileri sergiledi.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına 4 takımla başlayan İngiltere, fire vermeden son 16 turuna çıkmayı başardı.

İngiltere'nin ardından organizasyonda üst tura en fazla takım çıkaran ülkeler, Almanya ve İspanya oldu. Almanlar ve İspanyollar, 4'er takımla başladıkları Şampiyonlar Ligi macerasında birer fire verdi.

İtalya ve Fransa'nın iki takımla sürdüreceği "Devler Ligi"nde, Portekiz ve Hollanda birer temsilciyle kupa mücadelesi verecek.

İngiltere tüm takımlarıyla üst turda

İngiltere ekipleri Manchester City, Liverpool, Tottenham ve Manchester United, gruplarında ilk ikiye girerek Şampiyonlar Ligi'nde adlarını üst tura yazdırma başarısı gösterdi.

Grubunu lider tamamlayarak son 16 turuna kalan tek İngiltere ekibi Manchester City, 13 puan topladı. F Grubu'ndaki tek yenilgisini konuk ettiği İtalya temsilcisi Olympique Lyon'a 2-1 yenilerek alan Manchester City, en çarpıcı galibiyetini ise ağırladığı Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'i 6-0 mağlup ederek elde etti.

Şampiyonlar Ligi'nde geçen sezonun finalisti Liverpool ise zorlandığı C Grubu'nda son maçını kazanarak adını üst tura yazdırdı. Paris Saint-Germain'in (PSG) lider tamamladığı grupta 9 puan toplayabilen Liverpool, averaj farkıyla aynı puana sahip İtalya ekibi Napoli'nin önünde son 16 turuna kaldı.

Liverpool gibi grubunda zorlanmasına rağmen ikincilik elde ederek son 16 takım arasına kalan diğer İngiltere temsilcisi ise Tottenham oldu. B Grubu'nu 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 8 puanla tamamlayan Londra ekibi, averaj farkıyla İtalyan ekibi Inter'in üstünde yer alarak üst tura kaldı.

Manchester United ise H Grubu'nda İtalya ekibi Juventus'un ardından 10 puanla üst tura yükseldi. Portekizli teknik adam Jose Mourinho yönetiminde gol yollarında zorluk çeken kırmızı-siyahlı ekip, grubun ilk maçında deplasmanda Young Boys'u 3-0 yenmesinin dışında aldığı tüm galibiyetleri tek farklı skorlarla elde ederken, Juventus'a ve Valencia'ya yine tek farklı skorlarla kaybetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.