banner913
banner932
banner1012

Olayların faturası, Gönyeli’ye ağır oldu

Gönyeli ile Lefke arasındaki maçta gerçekleşen saha olayları nedeni ile Gönyeli’ye verilen cezayı açıklanırken, para cezası verilen kırmızı beyazlıların sahası da kapatıldı

banner974
Olayların faturası, Gönyeli’ye ağır oldu

banner971

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Disiplin Kurulu, 20 Nisan’da Lefkoşa Atatürk Stadında Gönyeli ile Lefke arasındaki K-Pet Süper Lig müsabakası esnasında gerçekleşen saha olayları nedeni ile Gönyeli’ye verilen cezayı açıkladı.

Disiplin Kurulunun kararı ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Gönyeli Spor Kulübü taraftarlarının, Lefke tribünlerine yönelik sözlü sataşmaları ve toplu olarak küfürlü tezahüratları olduğu, maçın başlaması ile bu sataşma ve küfürlerin arttığı anlaşılmaktadır. Yine artan sözlü sataşma ve küfürlere misafir takım Lefke’nin cevabı sataşmalarda bulunduğu devre arasına girilmesi ile birlikte ise, sataşma ve küfürlerin fiili saldırıya dönüştüğü, Gönyeli taraftarlarının, kantine girmeye çalışan Lefkeli taraftarlara sopa, plastik sandalye ve pet şişelerle fiili saldırıda bulundukları, bu olaylar nedeniyle maçın ikinci yarısının 12 dakika geç başladığı anlaşılmaktadır.

Olayların vuku buluş şekli dikkate alındığında, Gönyeli’nin daha önce benzeri bir fiil bulunmasa da, ihtar cezası vermedik. Olayın vehameti dikkate alındığında Gönyeli’ye 2 maç saha kapatma cezası ve 2,000TL para cezası verilmesine oybirliği ile karar verilir.”

Cezasını bu haftadan itibaren çekmeye başlayacak olan Gönyeli, Gençler Birliği ile oynayacağı maçı Paşaköy 100. Yıl Stadında oynayacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.