banner913
banner932
banner1012

Ödül gecesinde önemli mesajlar verildi

banner1020

KTFF sezon sonu “Başarı Ödülleri Gecesi” kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile gerçekleştirilirken, yetkililer de yaptıkları açıklamalarla önemli konulara değindiler

banner974
Ödül gecesinde önemli mesajlar verildi

banner971

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) sezon sonu “Başarı Ödülleri Gecesi” geçtiğimiz akşam Golden Tulip Otel’de gerçekleştirildi.

Bir sezon boyunca başarılı olan takımların yanı sıra bireysel ödüllerin de verildiği gecede ayrıca CentilmenLig ödülü ile Fair-Play Özel Ödülü de takdim edilmişti. Takımları ile başarılı olan teknik adamlarla beraber KTFF’ye sezon boyunca destek veren sponsorların da ödüllendirildiği gecede geçtiğimiz hafta düzenlenen CONIFA Euro 2017 ile ilgili kısa bir video da gösterilmişti.

Geceye Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve KTFF başkanı Hasan Sertoğlu, birer konuşma yaptılar.

AKINCI: SERTOĞLU DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ YARATTI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın konuşmaları şöyle:

“KTFF başkanı Hasan Sertoğlu’nu dikensiz gül bahçesi yarattı. 2010 yılından bu yana rakipsiz aday oluyor. Kendisini tebrik ederim.

Müzakere süreci sonunda inşallah çözüm olur. Ama bu süreçte Hasan Sertoğlu’nun umutlu olmamasına neden olan engeller vardır. bunlar da Rum tarafından kaynaklanmaktadır.

Cenevre son duraktır. Herkesi mutlu edecek bir son olmasını dilerim.

Spor yapma hakkının, insan hakkı olduğuna inanırım. Ambargolar haksızdır. Spor ambargosu bir insanlık suçudur. Bu nedenle de spor yapma hakkının müzakerelerle bağlantısı olamaz. Ambargoların kırılmasının başlangıç noktası olmalıdır. Ama belli engeller de vardır. Bu engellerin aşılması için de Kıbrıs sorununun çözülmesi gerekmektedir.” 

ÖZGÜRGÜN: "KKTC'DE, FIFA STANDARDINA UYGUN EN AZ 4 STAD VAR"

Başbakan Hüseyin Özgürgün ise şöyle dedi:

“CONIFA EURO 2017 Kuzey Kıbrıs şampiyonası öncesinde sahalar mükemmel ışıklandırıldı. Zeminlerin çok güzel olduğu statlarda uluslararası bir turnuva yapıldı. "Şu anda FİFA'ya üye olup da FİFA standartlarında sahası olmayıp, başka ülkelerde maç yapan ülkeler var. Oysa KKTC'de FİFA standardına uygun en az 4 stadımız var. Bu önemli bir şeydir. Biz, bu anlamdaki çalışmalarda Futbol Federasyonu'na tam destek veriyoruz.

Futbol çocuk yaşta gelen ayrı bir spor sevgisidir. Dünya çapında büyük kitlesi vardır. Spor siyasetin dışındadır. Spor yapma ve futbol oynama, küçük yaşta insanın içine işler. Babadan dayak yiyeceğini bile bile ayakkabıları eskite eskite futbol topuna vurulur. Futbolun dünya çapında inanılmaz bir kitlesi vardır.

Dışişleri Bakanlığı döneminde yaptırdığım bir araştırmada, KKTC'de seçmen nüfusun yüzde 85'inin futbolla ilgilendiği ortaya çıkmıştı.”

SERTOĞLU: ADAY OLMA SEBEBİM YATIRIMLARDIR

KTFF başkanı Hasan Sertoğlu da şöyle konuştu:

“Futbola olan yatırımlar yeniden aday olma sebebimdir. Birçok siyasiynan birlikte de çalıştım. Ama Hüseyin Özgürgün döneminde olan yatırım hiçbir zaman olmadı.

Tüm bölgelerde ışıklar altında maçlar oynanmaya başladı. Ülkede doğru yatırımlar vardır. Futbolda bir şeyler degişir. Bunu yapanlara teşekkür ederim. Yatırımlar devam edecektir.

CONIFA 2017 Avrupa Şampiyonası, organizasyonu eleştirildi. Ama yıllardır olmayan bir heyecan yaşandığı unutulmasın. Özellikle yarı final ve final maçlarındaki heyecan ve milli duygu önemliydi. Şampiyonada yer alan takımlarla oynamayarak, bizim muzdarip olduğumuz konunun aynısını biz başkasına mı yapalım?

Görüşmeler devam edecek. Süreç sonunda birşeyler olmasını isterim. Ama görüşmeler sonunda bir şey olmayacak. Olmadıktan sonra da sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte, Türkiye’nin de desteğini alarak, spor ambargosunun kalkması için çalışalım. Çünkü, kendi kendimizle oynamaktan usandık.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.