banner913
banner932
banner1012

“Londra’da, Kıbrıs Türk Ligi kurulmalı”

banner1020

Yavruvatan Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ümit Çıkıkçıoğlu, LTTFF Türk Ligi’nde Kıbrıslı Türk kulüp ve futbolcu saysının giderek azaldığına söyleyerek, Kıbrıs Türk Ligi’nin kurulması gerektiğini açıkladı

banner974
“Londra’da, Kıbrıs Türk Ligi kurulmalı”

banner971

Londra Türk Master Kulübü Başkanı ve Yavruvatan Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ümit Çıkıkçıoğlu, Kıbrıs Türk Ligi’nin kurulması gerektiğini söyledi.

Türk Ligi’nin 1976 yılında kuruluş çalışmaları yapılırken, Kıbrıs Türk Federasyonu olarak adının belirlendiğini, ancak daha sonra Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu(LTTFF) olarak değiştirildiğini kaydeden Çıkıçıoğlu, artık şartların yeni bir lig kurulmasını zorladığını ifade etti.

Ümit Çıkıkçıoğlu, Türk Ligi’ndeki Kıbrıslı Türk kulüp ve futbolcu saysının giderek azaldığına da işaret ederek, “Kıbrıs Türk Ligi artık konuşulması gereken konudur. Zaten kuruluşu da öyle olmuştur. Geçtiğimiz gün bir sponsor şirketin sahibi puan cetveline bakarak Kıbrıslı Türk takımının çok azaldığını gördüğünü söyledi. Ayrı bir lig zamanı geldi. Bu ayırımcılık, Türkiyeli takımlara karşı bir oluşum değildir. Şartlar ve ihtiyaçlar bunu gerektirmektedir” diye konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.