banner913
banner932
banner1012

Kupa öncesinde zemin çekincesi

banner1020

Kıbrıs Kupası final maçının oynanacağı Mete Adanır Stadının zemininin sağlıklı futbol oynamaya elverişli olmadığı açıklandı. Yetkililer ise stad zemininde çimlerin havalandırılması için delikler açıldığını belirtirken, zeminin maç oynamaya elverişli hale getirileceğine vurgu yaptılar

banner974
Kupa öncesinde zemin çekincesi

banner971

Necati KÜLAHLILAR

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tarafından organize edilen Kıbrıs Kupasında Mağusa Türk Gücü ile Yenicami arasındaki final maçı, 18 Mayıs 2019 Cumartesi akşamı saat 19.00'da Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadında oynanacak. Bu karşılaşmayı kazanan takım 2018-2019 futbol sezonu Kıbrıs Kupası şampiyonu olacak.

Mete Adanır Stadında sezonun son maçını Türk Ocağı’na karşı oynayan Yenicami’nin teknik direktörü Sedat Devecioğlu ile maçlarını bu stadta oynayan ve sezon boyunca zeminden şikayetçi olan Doğan Türk Birliği’nin teknik direktörü Caner Oshan, zeminin sağlıklı futbol oynamaya elverişli olmadığını açıkladılar.

Bu arada stadtan sorumlu yetkililer ise stad zemininde çimlerin havalandırılması için delikler açıldığını belirtirlerken, maç gününe kadar deliklerin toprakla doldurulup, silindirleme yapılarak zeminin, maç oynamaya elverişli hale getirileceğine vurgu yaptılar.

Zeminde yüzlerce delik açıldı

Yenicami’nin teknik direktörü Sedat Devecioğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Mete Adanır Stadının zemini çok kötüdür. Su motoru bozuk olduğu için de sulanmayan zemin oldukça serttir. Kuru ve sert zemin de sakatlıklara davetiye çıkarır.

Yenicami olarak bu sezon sakatlıklardan çok çektik. Önemli olan da futbolcu sağlığıdır. Saha içerisinde de özellikle de kale alanları içerisinde yüzlerce delik açıldı. Havalandırma amaçlı yapılan bu delikler de sakatlamaya yol açabilir.

Tribünler de yetersizdir. Kalabalık bir taraftar topluluğunun da maçı izleyeceği göz önüne alarak KTFF ile Spor Dairesinin gerekli incelemeleri yaparak, saha kararlarını değerlendirmeleri gerekir. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu da 2 kulüple görüşüp daha iyi zeminli sahaya maçı alabilir.”

Doğan Türk Birliği’nin teknik direktörü Caner Oshan:

“Mete Adanır Stadının zemini futbol oynamaya el verişli değildir. Biz sezon boyunca zeminden dolayı mağdur olduk.

Mete Adanır Stadının zemini 1 haftada da düzelmeyeceği için de Kıbrıs Kupası final maçına

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.