banner913
banner932
banner1012

Köseoğlu: Yaptırım gücümüz azalacak

banner1020

banner974
Köseoğlu: Yaptırım gücümüz azalacak

banner971

Kulüpler Birliği başkanı Kemal Köseoğlu, bazı Birinci Lig kulüp başkanlarının, mevcut Kulüpler Birliği’nin yanında, Birinci Lig ve BTM Ligi takımlarına yönelik, yeni bir dernek kurma çalışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.  

Bölünürsek yaptırım gücümüz azalacak diyen Kemal Köseoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“Son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden Birinci Lig kulüplerinin ayrı birlik kurması konusunda düşüncelerimi basına açıklama ihtiyacı hissettim.

Bu konuda açıklama yapan Dumlupınar kulüp başkanı, Güneş Güneşoğlu’na ve Göçmenköy kulüp başkanı Ersan Karataş’a aktardım. Ersan başkana, Cuma akşamı yapılan toplantıya beni davet etmesine rağmen daha önceden planlanmış tatil programım olduğunu bildirdim. Toplantı sonrası Güneş ve Ersan başkanlarla yaptığım görüşmede, mevcut Kulüpler Birliği ile sorunlarının olmadığını, fakat Süper Lig kulüpleriyle Birinci Lig kulüplerinin sorunlarının farklı olduğunu, bana söylediler. Kendileri, Birinci Lig kulüplerine maddi katkı sağlayabilmek ve sorunlarını çözebilmek için her iki ligin ayrı Kulüpler Birliği’nin olmasının daha sağlıklı olabileceğini ve bu çalışmayı başlattıklarını, bana söylediler. Fakat bunun şu an için sadece düşünce aşamasında olduğunu da belirttiler.

Ben de kendilerine bazı sorunların olması konusunda kendilerine hak verdim. Fakat bunların Kulüpler Birliği’ni bölüp iki ayrı örgüt halinde hareket etmekle çözülemeyeceğini, tam aksine bölünmekle mevcut örgütün yıpranıp, zaten kısıtlı olan yaptırım gücünün daha da azalacağını da vurguladım. Bunun böyle keskin bir değişimden önce başka yollarla çözülebileceği düşüncesinde olduğumu aktardım. Sıkıntının başkan ve yönetim kurulunda olduğunu düşünüyorlarsa, önlerini açabileceğimizi de belirttim. Tüm çabalarımıza rağmen böyle bir ayrılığın gerçekleşmesi ve 16 kulübün birlikten istifası durumunda, benim ve yönetim kurulumun kesinlikle devam etmeyecegini ve istifa edeceğimizi de kendilerine, bildirdim.

Bunun üzerine Salı akşamı tekrar toplanacaklarını ,benim de toplantıya katılmamı istediler. Toplantıya Kulüpler Birliği genel sekreteri Erhan Soykut ile katılmamıza rağmen yeterli çoğunluk sağlanmadığından dolayı, toplantı gerçekleşmedi. Toplantıya gelen 4 kulüp başkanı ve 1 kulüp yöneticisi arkadaşımızla görüşüp sıkıntıları konuştuk.

Sonuç olarak biz de kendi açımızdan durumumuzu anlatıp, kendi aralarında 3 veya 4 kişilik bir komite kurabileceklerini, acil sorunları aşabilmek için gerekli girişimleri beraber yapabileceğimizi bildirdik. Kulüp başkanı arkadaşlarımın iyi niyetinden kesinlikle şüphe etmediğimi, amaçlarının sadece kulüplerine nasıl daha fazla fayda sağlayabilirim olduğunu da kendilerine ilettim. Buna inancım sonsuzdur. Bu nedenle basın mensubu arkadaşların ısrarlarına rağmen başkanlarımızla görüşmeden, tam niyetlerini anlamadan, bir açıklama yapmadım. Bu açıklamayı da konunun başka yönlere çekilmemesi, gereksiz yere kimsenin suçlanmaması gerektiğine inandığım için yaptım.

Bu vesileyle, Myanmar’daki Müslüman kardeşlerimize zulüm devam ederken; nasıl kutlayacağımızı bilemiyorum fakat, özelde spor camiamızın genelde tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı da kutlu olsun.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.