banner913
banner932
banner1012

İsmail Dayı, Mormenekşe’de ölümsüzleşecek

banner1020

banner974
İsmail Dayı, Mormenekşe’de ölümsüzleşecek

banner971

Ömrünü köyüne ve çok sevdiği kulübü Mormenekşe Gençler Birliği Spor Kulübü’ne adayan Kıbrıs Türk Futbolunun efsane saha komiseri İsmail Menevili (İsmail Dayı) artık yaşatılıyor. Ailesi ve Mormenekşe Gençler Birliği Spor Kulübü tarafından sahaya heykeli dikilen İsmail Dayı’nın heykelinin açılış töreni 9 Kasım 2019 Cumartesi günü yapılıyor.

Cemal BalsesStadı’ında yapılacak açılış töreni saat 12:00’de başlayacakken, törene başbakan Ersin Tatar, KTFF başkanı Hasan Sertoğlu olmak üzere birçok davetli topluluğu katılacak.

Heykel projesi, Kıbrıs Türk Futbol camiasının sembol isimlerinden, tüm hayatını canı kadar sevdiği Mormenekşe Spor Kulübü’ne adayan ve tüm futbol camiasının yakından tanıyıp çok sevdiği taraftarın İsmail Dayısının (Menevili) anılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara kalıcı bir değer bırakma hedefiyle hazırlandı. Uygulanan heykel projesi son yıllarda kamusal alanda heykel tasarımları ve projeleri yapan Serhat Selışık tarafından yapıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.