banner913
banner932
banner1012

Clichy'den Başakşehir’e üç yıllık imza

banner1020

banner974
Clichy'den Başakşehir’e üç yıllık imza

banner971

İstanbul Başakşehir kulübü, İstanbul'a getirdiği ve dün sabah sağlık kontrolünden geçirdiği 31 yaşındaki Clichy ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Fransız oyuncunun yeni takımından yıllık 1 milyon 750 bin avro garanti ücret ve başarı bonusları alacağı öğrenildi.

İmza töreninde İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, asbaşkanlar Mesut Altan ve Mustafa Saral ile idari direktör Mustafa Eröğüt de yer aldı.

İmza töreninde ilk olarak konuşan başkan Göksel Gümüşdağ, çok önemli bir futbolcuyu kadrolarına kattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Medipol Başakşehir olarak 3. yılımızı tamamlamış durumdayız. İlk 2 yıl ligi 4. bitiren ve 3. yılda da Türkiye'de ligin en iyi futbol oynayan iki takımından biri olduk ve şampiyonun ensesinden ayrılmadık. 3 yıldır UEFA'ya gidiyor olmamız, Türkiye'de kupada ve ligde finale kadar gitmemiz hak edişlerimizi iyi bir noktaya getirdi. Bu sene de geçen yılı aratmayacak bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Clichy bu yıl 4. transferimiz oldu."

Bir dünya yıldızını kulübe kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Gümüşdağ, "Clichy, Premier Lig'de 3 şampiyonluk yaşamış, Arsenal ve Manchester City'de uzun yıllar top oynamış çok önemli bir oyuncu. Biz kendisi ile birkaç görüşme yaptık, gerek asbaşkanımız Mustafa Saral ve Mesut Altan ve idari direktörümüz Mustafa Eröğüt'ün bu konuda büyük emekleri vardır. Çok istedik, Clichy de bizi istedi ve transfer gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

CLİCHY: "BENİM İÇİN BÜYÜK BİR MACERA"

Fransız oyuncu ise bir proje takımı olarak nitelediği Medipol Başakşehir'e transfer olarak doğru bir karar verdiğine inandığını söyledi.

Clichy, Medipol Başakşehir forması giyecek olduğu için mutlu olduğunu vurgulayarak, "Ben bir Fransızım ve orada büyüdüm, Fransızlar Türkiye'ye tatile çok gelirler. İstanbul'da bir insanın aradığı her şey var. 14 yıl İngiltere'de oynadım, bu kararı almak benim için çok büyük bir karardı. Ailemle konuştuktan sonra böyle bir büyük karar aldım. Benim için büyük bir değişim, büyük bir macera. Burayla 3 yıl sözleşmem var ve umarım 3 yıldan fazla sürede burada kalırım." şeklinde konuştu.

KARİYERİ

Fransa'nın Toulouse şehrinde doğan Clichy, 2002 yılında Cannes takımında profesyonel futbol kariyerine başladı. Bir sezon sonra İngiltere Premier Lig takımlarından Arsenal'e transfer olan savunma oyuncusu, 8 yıl Londra ekibinde görev yaptı.

2011-2012 sezonunda Premier Lig'in bir diğer güçlü ekibi Manchester City'nin yolunu tutan Clichy, 6 sezon da mavi-beyazlı formayı giydi. Fransız oyuncu, 1'i Arsenal'le olmak üzere toplam 3 Premier Lig şampiyonluğu yaşadı.

Deneyimli futbolcu, Fransa Milli Takımı'nda da 20 maçta görev aldı.

Medipol Başakşehir, Aurelien Chedjou, Elia ve Tunay Torun'un ardından Clichy'yi de kadrosuna katarak yeni sezon öncesinde dördüncü transferini gerçekleştirmiş oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.