banner913
banner932
banner1012

Bayern Münih, Dortmund'a acımadı

banner1020

Almanya 1. Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 11. haftasında lider Bayern Münih, deplasmanda Borussia Dortmund’u 3-1 mağlup etti

banner974
Bayern Münih, Dortmund'a acımadı

banner971

Signal Iduna Park'ta oynanan ve 81 bin 360 seyircinin izlediği karşılaşmada, Bayern Münih Arjen Robben'in 17. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti.

Andrey Yarmalenko ve Shinji Kagawa ile bulduğu pozisyonları değerlendiremeyen Borussia Dortmund, kalesinde ikinci golü gördü. Polonyalı santrfor Robert Lewandowski, 37. dakikada topu ağlara gönderdi ve Bayern Münih ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda da oyunda üstünlüğünü koruyan Bayern Münih, 67. dakikada David Alaba'nın ağları havalandırmasıyla skoru 3-0'a getirdi. Borussia Dortmundlu Marc Bartra, 88. dakikada attığı golle skoru 3-1 yaptı ve Bayern Münih, karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Sarı-siyahlılarda milli futbolcu Ömer Toprak, ilk 11'de başladığı maçta 90 dakika oyunda kaldı. A Milli Takım kariyerini noktalayacağını açıklayan Nuri Şahin ise yedekler arasında yer aldı.

Son dört lig maçını kazanan Bayern Münih, 26 puanla liderliğini sürdürdü. Aynı dönemde oynadığı karşılaşmalardan sadece 1 puan çıkarabilen Borussia Dortmund ise 20 puanla üçüncü sıraya geriledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.