banner913
banner932
banner1012

Aslan uzatmalarda kükredi

banner1020

Lider Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor'u uzatmalarda bulduğu 2 golle 3-2 mağlup etti. Rize'de kritik bir galibiyet alan sarı-kırmızılı ekipte 2 gol atan Diagne, 1 penaltıdan ise yararlanamadı

banner974
Aslan uzatmalarda kükredi

banner971

Stat: Çaykur Didi

Hakemler: Serkan Çınar, Mustafa Emre Eyisoy, Volkan Ahmet Narinç

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Awaziem, Abarhoun, Melnjak, Azubuike, Musa Çağıran (Dk. 90+10 Nakoulma), Umar (Dk. 90+7 Saadane), Samudio, Boldrin (Dk. 83 Abdullah Durak), Muric

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk (Dk. 62 Emre Akbaba, Dk. 74 Muğdat Çelik), Fernando, Feghouli, Ndiaye (Dk. 83 Sinan Gümüş), Onyekuru, Diagne

Goller: Dk. 9 Feghouli, Dk. 90+3 Penaltıdan ve 90+8 Diagne (Galatasaray), Dk. 45 Muric, Dk. 76 Umar (Çaykur Rizespor)

Kırmızı kart: Dk. 73 Samudio (Çaykur Rizespor)

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, Çaykur Rizespor'a konuk oldu. Maçın son anlarına 2-1 yenik giren sarı-kırmızılı ekip, Diagne'nin attığı 2 golle sahadan 3-2 galip ayrıldı ve şampiyonluk yolunda kritik bir dönemeci daha döndü.

Ligin 32. haftasında Çaykur Didi Stadı'nda Karadeniz temsilcisine konuk olan sarı-kırmızılı ekip, 9. dakikada Sofiane Feghouli'nin golüyle öne geçti. . 38. dakikada Diagne kazanılan penaltıyı gole çeviremeyince sarı-kırmızılı ekip, farkı 2'ye çıkarma fırsatını kaçırdı. Galatasaray, 45. dakikada Vedat Muric'in golüne engel olamayınca devre arasına 1-1 beraberlikle girildi.

İkinci yarıda iki takım da pozisyona girmekte zorlandı. Mücadelenin 76. dakikasında Aminu Umar'ın golüyle Çaykur Rizespor 2-1 öne geçti. Emre Akbaba'nın yaşadığı sakatlık nedeniyle hakemler 12 dakikalık uzatma gösterdi.

Maçın uzatma bölümünün 2. dakikasında Galatasaray'ın kazandığı penaltıyı Mbaye Diagne gole çevirdi ve 2-2 beraberliği sağladı. Son bölümde baskısını artıran konuk ekip, Diagne'nin 90+8. dakikada bulduğu golle 3-2 öne geçti ve karşılaşma, bu skorla sona erdi.

Bu skorla Galatasaray, şampiyonluk yolunda kritik bir virajı döndü. Puanını 66'ya çıkaran sarı-kırmızılı ekip, ligde son 2 haftaya lider girmeyi garantiledi. Avrupa kupaları hedefiyle sahaya çıkan Çaykur Rizespor ise 40 puanda kaldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.