banner913
banner932
banner1012

"14 yabancı kararı yanlış"

banner1020

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman “Bugün itibarıyla Türkiye'deki futbol zihniyetinin tamamen tüketime yönelik devam ettiğini düşünürsek, kararın doğru olduğunu söylemek yanlış. 14 yabancı kararı yanlış”

banner974
"14 yabancı kararı yanlış"

banner971

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, üç oyuncunun transferi konusunda temasların sürdüğünü söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenmanın ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan Kocaman, transfer için çok kısa bir süre kaldığını hatırlattı.

Son bir oyuncu gelmesi ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Kocaman, "Diego Costa'nın transferi çok yakındı. Fakat sonra sonuç olarak olumsuz oldu. Ofansif bir oyuncu ya da kenar oyuncusu transferi olabilir. Orta sahada iki yönlü bir oyuncuya da ihtiyacımız var." dedi.

Kocaman, kendi tercihinin, hücumun üç bölgesinde de oynayan bir oyuncudan yana olduğunu vurgulayarak, "Fernandao, önümüzdeki haftadan itibaren takımdaki alternatif oyunculardan bir tanesi olacak. Hücum, Alper Potuk da olmayınca alternatif açısından sıkıntılı bir bölge. Şu anda Aatıf dışında alternatifimiz yok. Eğer transfer olmazsa bence elimizdeki kadro yeterli." diye konuştu.

Luiz Neto transferi öncesinde savunmada net bir açık olduğunu anlatan Kocaman, şöyle devam etti:

"Tabii ki transferle ilgili beklentiler farklı bölgelerde farklı şekilde ancak elimizde gerçek pozisyonu stoper olan iki oyuncu vardı. Üç kulvarda yarışa başlarken, iki stoper sayısal olarak son derece yetersizdi. En azından burayı sayısal olarak toparlamamız gerekiyordu. Birkaç seçenek vardı. Neto da bunlardan biriydi. Şu anda hem davranışlarıyla hem de kalitesiyle doğru bir seçim gibi görünüyor. Türkiye'nin şartlarını kavrayarak davranış sergilemesi oyunculardaki en önemli durum. Sayısal anlamda mecburduk ama sayısal olarak bu katkıyı sağlarken, aklımızda kalite olarak ne katacak sorusu vardı. Bugüne kadarki görüntüsü; o konuda umut verici ve yanılmadığımızı gösteriyor."

Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Vardar'a elenmelerinin stoper pozisyonundaki eksikle alakalı olmadığını ve transferin zorlu bir süreç olduğunu söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stoper konusunu hızlı bir şekilde halletmeyi istiyorduk ama çeşitli nedenlerden dolayı olmadı. Neto transferi de son anda olmuyordu. Zenit bir anda geri çekildi. Zenit'in de transferi vardı. Onlar transferlerini yapamadıkları için Zenit oyuncuyu geri çağırdı, transfer olmuyordu. Niyetimiz Kjaer gittiği anda orayı hemen doldurmaktı ama sarktı ve olmadı. Elenmemize yüz faktör sayarsak, belki bir iki tanesi stoperdendir ama kalanı stoper yokluğundan değil, oyun içinde doğru pozisyonu alamamaktan kaynaklandı. Stoper yokluğundan elendik dersek, üstüne gitmemiz gereken temel problemi atlamış oluruz."

"Ozan Tufan'ın öz eleştiri yapması lazım"

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan'ın öz eleştiri yapması gerektiğini dile getirdi.

Şu anda Ozan Tufan'ın fazla kilosunun olmadığını söyleyen Kocaman, "Ozan'ın neden bu tepkiyle karşılaştığını anlamaya çalışmasında fayda var. Önce onun da bir öz eleştiri yapması lazım. Kalitesi yüksek, yaşı genç ve Fenerbahçe tarafından ciddi yatırım yapılmış bir oyuncu. Önce onun bu değerlendirmeyi yapıp bir tespitte bulunması lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"14 yabancı kararı yanlış"

Aykut Kocaman, 14 yabancı kararının yanlış olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Yabancı konusunda niye bu karar verildi ya da daha evvelki uygulamanın sonuçları ne oldu, bunları bilemeden duruma uygun cevaplar vermiş olacağım. Bugün itibarıyla Türkiye'deki futbol zihniyetinin tamamen tüketime yönelik devam ettiğini düşünürsek, kararın doğru olduğunu söylemek yanlış. 14 yabancı kararı yanlış. Bu, tamamen tüketmeye yönelten bir davranış şekli."

"Altınordu futbol çölündeki bir vaha gibi"

Deneyimli teknik adam, Altınordu Kulübünün altyapıya verdiği destekle ilgili olarak, "Altınordu futbol çölündeki bir vaha gibi" ifadesini kullandı.

Türk futbolunun şu anda Altınordu gibi olamayacağını bildiren Kocaman, "Altınordu kendi içerisinde çok başarılı bir örnek olmakla beraber, biraz daha fazlalaşmalı. Bu seviyede bunu ancak altyapılarımız için kullanabiliriz. Çünkü burada talep ve Avrupa'da o üst gruptaki takımlarla yarışma hazzını elde etme isteği var." diye görüş belirtti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.