banner913
banner932
banner1012

FUTBOL RUMA TESLİM Mİ ?


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 09 Nisan 2015, 20:39

KTFF Kıbrıslı Türk futbolcularının  Türkiye Amatör Ligine bedelsiz transferleriyle ilgili sorunun çözülmediği gerekçesiyle, FIFA üzerinden Rum Kıbrıs Futbol Federasyonu KOPa üyelik başvurusu yaptı. Sertoğlunun çok yanlış bir yol izlediğini tekrar anlatmak için aşağıdaki gerçekleri sıralamak durumundayız.

1.      KOPa katılmak için başvuru yaparken Sertoğlu ve KTFF KKTCli futbolcuların Türkiye Amatör Ligine bedelsiz transferlerinin önlenemediğini  gerekçe olarak gösterdi. KTFFnin bu kadar basit bir konuyu çözememesi KKTC futbolunu sahiplenememesinin bir göstergesidir.

2.      Esas konu 60 yıllık KTFFnin Rumların KOP Futbol Federasyonuna üyelik için başvurmasıdır. Bu adım, 60 yıllık KTFFnin sıfırlanması ve  Rum KOP Futbol Federasyonunun idaresi altına girmesi anlamını taşımaktadır. KTFF ve Sertoğlu Rum boyunduruğu  altına girmenin ilk adımını atmıştır.

3.       Bakın Rum KOP Başkanı Kutsokumniz  ne  demiş :  “Kıbrıs Türk Futbol Federasyonunun  KOPun çatısı altına girmesi, Kıbrıslı Türk futbolcuların ve kulüplerin menfaatine olacaktır. “ Bir Rum gazetesi de şöyle bir yorum  yapmış : “Bir Kıbrıs Türk örgütü ilk defa,futbol konusunda Kıbrıs Cumhuriyetinin uluslararası organlardaki yasal  temsilcisini tanımıştır.” Gazete yazısında katılım başvurusunun KOP Genel Kurulu tarafından kabul edilmesi halinde, Kıbrıs Türk futbolunun KOPun yetkili organının denetimi altında icra edileceği ve Kıbrıs Türk Temsilcilerinin KOP bünyesinde yer alacağını ifade etti. Adamlar daha ne desinler?... Sertoğlu ve KTFFnin bizi getirdiği nokta budur...

 

4.       Rum medyası “Tarihi anlaşmaya bir adım  kala” manşetleri ile süslenirken, bizim medya  da (hayretler içerisinde izliyoruz ) onlardan pek geri kalmadı ve bu gelişmeyi “Futbolda Tarihi Adım” başlıklarıyla verdi. Bence bu adım Ruma teslimiyetin ilk adımıdır. Tüm federasyoncular ve  32 yıllık KKTC bağımsız, egemen devletinin ortadan kalkmasını isteyenler bayram etmiştir herhalde... Politik açıdan çok büyük zararlara yol açacak bir adım atılmıştır.Yarın Rumlar, BM, AB ve tüm Rumların tezini destekleyenler, “Futbolda  birleşme  gerçekleşiyor. Artık diğer kuruluşlar da birleşebilir ve böyle olunca da iki halk Kıbrıs Cumhuriyeti altında birleşebilir.” demeyecekler mi? Cumhurbaşkanı Sn. Derviş Eroğlu ve Başbakan Yardımcısı  Sn. Serdar Denktaş, böyle bir anlaşmaya karşı çıkmışlardı. Sn. Denktaş, “ Kıbrıs Türk futbolunun kurtuluşunu KOPda görmek, KKTC futbolunun intiharıdır.” dedi...   Umut ederiz bu gerçek herkes tarafından görülür...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.