banner913
banner932
banner1012

Federasyon oyunu


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 07 Mart 2018, 12:17

Daha önceki yazılarımda da belirtmiş olduğum gibi, “federasyon oyunu”nun tekrar başlatılması için BM ve AB’nin girişimleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Rum Lider Anastasiadis’in BM ve AB’nin desteğini alarak “federasyon oyunu”nun tekrar sahnelenmesi için büyük çaba harcadığı ortada. Bu oyunda Anastasiadis başrolde... KKTC Cumhurbaşkanı Sn. Akıncı, Rum Liderin zihniyetinden dolayı “müzakerelerin” tekrar başlamasının imkansız olduğunu söyledi. Anastasiadis ise ille de federasyon politikasıyla hayallerinin gerçekleşmesini beklemeye devam edecek.

Bu noktada, Rumların  “federasyon çözümü”nü bu kadar çok istemelerinin nedenlerini tekrar vurgulamakta yarar var. Rumların en büyük hedefi 35 yıllık KKTC bağımsız, egemen devletinin ortadan kalkması... Rum Lider bu hedefe sadece ve sadece “federasyon çözümü”nün gerçekleşmesi ile ulaşacağından emin. Rumların amacı, “iki kurucu devlet” safsatası ile KKTC’yi ortadan kaldırmak ve KKTC halkının  Rum Kıbrıs Cumhuriyeti içinde bir  azınlık olarak yer almasını sağlamak. Rumlara göre diğer çok önemli konu ise Türk Ordusu’nun KKTC topraklarından temelli olarak ayrılmasını gerçekleştirmek. Rumlar için önemli olan “müzakerelerin” tekrar başlaması. Müzakerelere dönüş yapıldığı anda KKTC’nin tanınması da büyük ölçüde ve şimdilik engellenecek... Anastasiadis hayal aleminde yaşamaya devam ededursun...

Önemli olan Türkiye-KKTC yeni ortak KKTC’nin tanınma politikasının yürürlüğe girmesi. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti topu çoktan KKTC’ye attı. Eğer KKTC Meclis kararı ile, büyük çoğunluğun desteği ile, tanınma istediğini uluslararası topluma iletirse, o zaman tanınma için ilk adım atılmış olur. KKTC Devleti bir an önce egemenlik haklarını kullanarak tanınma istemelidir. Makedonya’da KKTC’nin BM nezdinde tanınması için imza kampanyası başlatıldı. Bu imza kampanyasına destek vermek her KKTC  vatandaşının  görevidir. Bu tanınma kampanyasına imza koymak isteyenler şu linki kulanabilir:

https: // www.change.org / p / macedonia-to- recognize-northern- cyprus-independence-in-un ?

Bu imza kampanyasının KKTC medyasında sürekli duyurulması gerekir.

Gaz meslesi ikinci derecede kalan bir konu. Unutmayalım, KKTC Kıbrıs adasında yaşayan bir “toplum” değil. KKTC, Kıbrıs adasında bir bağımsız, egemen devlettir. “Toplum” kelimeciğini veya yakıştırmasını sürekli kullanmaktan vazgeçmezsek veya bu kelimeciği kullananları bundan vazgeçirmezsek, “toplum” damgasını yemeğe devam edeceğiz... KKTC, 35 yıllık bağımsız, egemen bir devlet... KKTC Uluslararası Hukuk çerçevesi içerisinde tanınma hakkına sahip bir devlet. Sürekli bu gerçekleri vurgulamamız çok önemli. Gaz meselesi Rumların hazırladığı bir tuzak... Rumlar, “ federasyon çözümünü kabul edin. O zaman  Kıbrıs Türk Toplumu gaz konusunda haklarını alsın.” teklifiyle karşımıza çıkacak. Bunu da unutmayalım. Artık şu “federasyon oyunu”na son verme zamanı...    

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.