banner913
banner932
banner1012

FATMA ÇEKİ'NİN KUTSAL MESLEK HEMŞİRELİK İLE İLGİLİ " Kıbrıs’ın Mücahit Hemşireleri” Kitabı Çıktı...


Ahmet İşcan

Ahmet İşcan

Okunma 15 Mayıs 2017, 10:28

Hemşire Fatma Çeki’nin hazırladığı  ve  208 sayfadan oluşan , sözlü  tarih  türünde  “Kıbrıs’ın Mücahit Hemşireleri” isimli kitap Kalkedon Yayınevi’nden çıktı. Türkiye’de ve ülkemizde aynı anda okurlarla buluşan kitapta, 1963-1974 yılları arasında gönüllü olarak hizmet vermiş olan 28 mücahit hemşirenin birbirinden ilginç deneyimleri aktarılmaktadır.

 Editörlüğünü Prof. Dr. Fatma Sevgi Hatipoğlu’nun üstlendiği eser, derin bir sözlü tarih araştırmasını fotoğraflarla da destekleyip kitaplaştırarak kalıcı hale getiriyor. 
“Savaşlar ve Hemşirelik” konulu bir kongreden yola çıkılarak geliştirilen “Kıbrıs’ın Mücahit Hemşireleri” kitabı, ülkemizde yaşanan savaşta yer alan hemşirelerin anlattıklarından yola çıkarak, Kıbrıs’ın hemşirelik tarihine ve hemşirelik mesleğinin geleceğine ışık tutuyor. 
Ülkemizin mücahit hemşireleri, aniden gelişen savaşa hazır olup olmadıklarını, savaşta hemşirelik hizmetlerini nasıl düzenlediklerini, kendi yaşamlarını sürdürebilmek için neler yaptıklarını, savaş sonrasında yaşadıklarını ve hemşirelere vermek istedikleri mesajları samimiyetle anlatıyorlar. Her türlü zorluğa rağmen hastaya güler yüzlü ve anlayışlı olmayı ilke edinen mücahit hemşireler, bu kitapta, acı ve tatlı anılarını okurlarla paylaşırken, yoklukların içerisinde hayat kurtarmanın ve kendi dertlerini unutup başkalarının yaralarını sarmanın erdemlerinden bahsediyorlar. 
“Savaşın gölgesinde bir avuç sihirli elin dokunuşuyla yeniden canlanan hayatlar… 
Umut aşılayan, yüreğini ortaya koyan vatan sevdalıları…
Yitip giden gençlik, yarım kalan hayaller…
Esaretin gölgesinde yaşamaya çalışmak…
Yüreklere kazınmış, deşildikçe kanayan derin yaralar…
Kendi yaralarını unutup başkalarının yaralarına merhem olan, şifa dağıtan hemşireler…”


Kitabın Künyesi.
Kitap adı: Kıbrıs’ın Mücahit Hemşireleri
Yazar: Fatma Çeki
Türü: Sözlü Tarih / İnceleme
Yayınevi: Kalkedon
Sayfa Sayısı: 208

YAZAR- HEMŞİRE  FATMA  ÇEKİ  KİMDİR?


Fatma Çeki, 1974 yılında Oltu/ Erzurum’da dünyaya geldi. İlkokul, orta ve lise tahsilini Bursa’da tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Hizmet- leri Meslek Yüksek Okulu, Hemşirelik Ön Lisans (2 yıllık) bölümünden, 1997 yılında mezun oldu. Bir süre Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta- nesi, ameliyathane bölümünde çalıştı. 2000 yılında evlenip Kıbrıs’a yerleşti. Aynı yıl Lefkoşa / Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ameliyathane bölümünde çalışmaya başladı. 2004 yılında İstanbul / Dr. Siyami Ersek Gögüs  Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Kalp ve Damar Cerrahisi Ameliyathane Hemşireliği üzerine, üç aylık bir kurs gördü ve görevli olduğu hastaneye dönerek 2007 yılında kurulan, Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ameliyathane hemşiresi olarak çalışmalarını sürdürdü . 2014 yılından itibaren de aynı hastanenin genel ameliyathane bölümünde görevine devam etmektedir.

2014 yılında, Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programıyla, Hemşirelik  lisans eğitimini tamamladı. 2015 yılında, Lefke Avrupa Üniversitesi’nde Hemşirelikte Yüksek Lisans Programına başlayan Fatma Çeki, evli ve bir kız çocuk annesidir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.