banner913
banner932
banner1012

Ey öğretmen uyan!


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 30 Aralık 2016, 09:53

Genel kurullarınıza göstermiş olduğunuz kayıtsızlığın bir sonucudur bu!

 Sayıları parmakla sayılacak kadar az bir kesimi ve düşünceyi temsil eden,

her fırsatta Kıbrıs Türküne saldırmayı veaşağılamayı marifet sayan,

maaş çektiği devleti küçümseyen, yerden, yere vuran,

yıllarca Kıbrıs Türküne yapmadığını bırakmayan, masum insanlarımızı katleden, evinden, yurdundan atan Rumlarla ve Yunanlılarla iş birliği içinde hareket ettiği kanıtlanmış, her fırsatta Rum propagandası yapan bu kimselere daha ne kadar zaman tahammül göstereceksiniz!

Malum yıl başına bir gün kaldı!Olanaklar çerçevesinde insanlar birbirleri hediyeler veriyor, kurum , kuruluşlar, sendikalar üyelerine yeni yıl hediyesi dağıtıyor.

Ne var ki bunlar içinde yıl başı münasebetiyle dağıtılan bir ajanda var ki, öğretmenleri temsil edenlerin Kıbrıs Türküne ihanetinin adeta bir kanıtı olarak duruyor.

Ajanda sayfalarında hiç çekinmeden, sıkılmadan Rumlarla işbirlikçiliğin örneklerini veriyor!Baştan , başa ihanet tütüyor!

Rum kesimindeki güçler tarafından finanse edilmiş ajanda sayfalarından  Kıbrıs Türküne  ve Türkiye’ye düşmanlığı salgılayan salyalar akıyor.

1958 ler den başlayarak Kıbrıs Türklerine Rum ve Yunanlıların yaptığı katliamları, namusa tecavüzleri, çekilen acıları, 103 üzerindeki Türk köyünün  yerinden yurdundan edilişini aktarmak yerine ajandada  bakın sayfalarına neleri sıralamış.

12 Haziran 1958.

Gönyelide İngiliz provakosyonuna gelen Kıbrıslı Türkler Kördemen köylüsü 9 tane Rumu vahşice öldürdü.

3 Ağustos 1977

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios öldü.

27 Ekim 1957

Rauf Denktaş İngiliz sömürge Savcılığından Kıbrıs Türk Kurumları Federasyon Başkanlığına getirildi. 47 yıllık hanedanlık başladı.

Bakın KKTC nin kuruluşu için neler yazılmış.

15 Kasım 1983

Türkiyede 12 Eylül askeri darbesinin Generalleriyle anlaşan Rauf Denktaş toplumsal varlığımızı tehlikeye atan ve tüm uluslararası ilişkilerimizi yok eden hamleyi yaptı, KKTC yi ilan etti.

(Ajandada, Annan planına evet diyen Türklere izolasyonların sürdürülmesi,buna mukabil hayır diyen Rumların AB üye edilmesinden bahsedilmiyor)

Değerli okurlarım, KTÖS ün dağıttığı ve çoğu öğretmenin almayı reddettiği ajandanın içeriğinde bunlar ve buna benzer, Türk düşmanlığı salgılayan ama Rumların yaptıklarından tek bir satırla bile olsa söz etmeyen şeyler var.

Evet KKTC de olmayan ve asla olmayacak boyutta bir demokratik yapı olduğu kesin . Ancak ne kadar ileri boyutta olursa olsun demokratik haklarında bir haddi, hududu var.

Gemi azıya almışçasına bardağı taşıran bu davranışlar gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini temsil ettiğimiz güvenli eller olamaz.

Artık bunlara dur deme zamanı gelip te geçmiştir. Yeni yılla birlikte bunlara demokratik teammüller içinde hak ettikleri dersler artık verilmelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.