banner913
banner932
banner1012

Yılın ‘Engelsiz Kıbrıs Ödülleri’ verilecek

banner1020

Kuzey Kıbrıs Turkcell engelli odağındaki sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi

banner974
Yılın ‘Engelsiz Kıbrıs Ödülleri’  verilecek

banner971

Kuzey Kıbrıs Turkcell, engellilere yönelik sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Engellilere yönelik farkındalığı artırmak için pek çok etkinliğe imza atan Kuzey Kıbrıs Turkcell, “Destek Varsa Engel Yok” bilincini çok daha geniş kitlelere yaymak ve bu alandaki başarılı girişimleri teşvik etmek amacıyla “Yılın Engelsiz KıbrısÖdülleri”nivereceğini açıkladı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, ödül sahiplerinin, hem halktan hem de kurumlardan gelecek önerilerle, oluşturulacak Seçici Kurul tarafından belirleneceği ifade edildi.
“Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelsiz Kıbrıs Ödülleri bir yarışma değil, teşvik ve duyarlılık projesidir” denen açıklamada, bu yeni projeye yönelik sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla da görüşülerek detaylı bir şartname hazırlandığı belirtilirken, projeye birçok paydaşın katkı koyacağı açıklandı.
“Duyarlılığı ileriye taşımak”
Kuzey Kıbrıs Turkcell açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Teknoloji, erişilebilirlik, eğitim, altyapı ve istihdam amaçlı projelerin yanı sıra engellilerin ülkenin gelişmesi ve çeşitliliğine yaptıkları olumlu katkılar Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelsiz Kıbrıs Ödülleri ile yeniden gündeme getirilecek, duyarlılığın yükselmesine katkı sağlanacaktır. Engelliler için fırsat eşitliğinin sağlanmasına yönelik girişimleri teşvik etmek ve bu alanda farkındalık oluşturulması yönündeki çabaları desteklemek amacıyla oluşturulan projede Seçici Kurul tarafından belirlenen kişi ya da kurumlara her yıl ‘Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelsiz Kıbrıs Ödülleri’ verilecektir.”
Ödüller nasıl verilecek?
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den Engelsiz Kıbrıs Ödülleri için her yıl Öneri Kabul Süreci ilan edileceği açıklanırken,böylece, halka ve tüm sivil toplum kuruluşlarına öneri imkanı yaratılacağına dikkat çekildi. Başvuruların Kuzey Kıbrıs Turkcell’in resmi internet sitesi kktcell.com üzerinden alınacağı belirtilen projede Seçici Kurul, kendi izleme, görüş ve gözlemleri ile birlikte gelecek önerileri de değerlendirerek, belirlenen kriterler çerçevesinde ödülleri açıklayacak.
“Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelsiz Kıbrıs Ödülleri”nin şu kategoriler altında belirleneceği de duyuruldu.
Engelsiz Mekan Ödülü, Engelsiz Hizmet Ödülü, Engelsiz Yerel Yönetim Ödülü, Engelsiz Eğitim Ödülü, Engelsiz İstihdam Ödülü, Engelsiz Proje Ödülü, Engelsiz Yaşam Ödülü.
“Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelsiz Kıbrıs Ödülleri”ne yönelik kriterler ise şöyle açıklandı:
Engellilere ve farklı engelli bireylere yönelik en geniş faydanın sağlanması; işlerlik, uygulama başarısı, sürdürülebilirlik, farkındalık, duyarlılık ve empati yaratmak, ihtiyaca yanıt vermek ve çözüm sunmak.
“Kuzey Kıbrıs Turkcell Engelsiz Kıbrıs Ödülleri”ne yönelik daha geniş açıklamanın, düzenlenecek bir basın toplantısı ile duyurulacağı da belirtildi.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.