banner913
banner932
banner1012

YDK’dan yoga kampı

banner1020

Öğretmenlere yönelik düzenlenen ve üç gün süren kampta, Amasra, Safranbolu, Bolu - Yedigöller bölgelerine geziler yapıldı

banner974
YDK’dan yoga kampı

banner971

Yakın Doğu Koleji Yoga - Mandala ve Farkındalık Atölyesi, yoga ve mandala çizim Eğitmeni Pınar Savun eşliğinde Batı Karadeniz bölgesinde yaz kampı gerçekleştirdi.

Öğretmenlere yönelik düzenlenen ve üç gün süren kampta, Amasra, Safranbolu, Bolu - Yedigöller bölgelerine geziler yapıldığı bildirildi.

Nefes ve yoga çalışmalarının yanı sıra mandala çiziminin de yapıldığı gezi kampında, Batı Karadeniz Bölgesine, ekolojik özellikleri, tarihi değerleri, kent kültürü, yaşam tarzı, gelenek ve görenekleri, konak ve evleri, doğal güzelliklerini yerinde görme fırsatı bulundu.

Kampı düzenleyen yoga ve mandala eğitmeni Pınar Savun, doğayla iç içe olup yoga ve meditasyon yaparak beden ve ruhu dinlendirmenin yanı sıra, karmaşalardan, gergin enerjilerden, yorgunluktan ve stresten uzaklaşmalarını sağlayan bir kamp geçirdiklerini söyledi.

Kamp boyunca sabahları yoga akşamları ise mandala aktivitesi yaptıklarını anlatan Pınar Savun, “Güne zihin, ruh ve beden bütünlüğümüzü sağlayan yoga aktivitesi ile başladık. Gün içerisinde yaptığımız gezilerin ardından akşamları zihnimizin gözünden kendi hayal gücümüzü kullanarak kendi karmaşık duygu, düşünce ve deneyimlerimize bir şekil verdiğimiz mandala çizimi gerçekleştirdik. Mandala çizmek bizi bilinçaltımız ile bağlantıya geçirir ve hayallerimizi başarılabilir hedeflere dönüştürmemize yardımcı olur. Çizim ve renklendirme sonrasında bilinçaltından yansıyan mesajların yorumladık. Yaptığımız doğa gezileri ile hem kültürleri tanıma fırsatı bulduk hem de doğanın güzelliklerini keşfettik. Turun düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen Dorana Turizme,  üç gün boyunca bizlere eşlik eden rehberlerimize ve turumuza katılan herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.