banner913
banner932
banner1012

YDK’da yardımlaşma örneği

banner1020

YDK’da öğrenci, öğretmen ve velilerin oyuncak, kitap ve kıyafet olmak üzere bağışladıkları bağış kumbarasının bu yılki açılışı yapıldı

banner974
YDK’da yardımlaşma örneği

banner971

Çevresine karşı duyarlı bireyler yetiştirmeyi misyon edinen Yakın Doğu Koleji geçen yıl başlattığı “Bağış Kumbarası” etkinliğini bu eğitim ve öğretim yılında da sürdürüyor.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin oyuncak, kitap ve kıyafet olmak üzere bağışladıkları üç ayrı bölümden oluşan “Bağış Kumbarası”nın bu yılki açılışının yapıldığı belirtildi. Açılış kapsamında, öğrencilerin evlerindeki oyuncak, küçülen kıyafet ve daha önce okumuş oldukları kitaplar ihtiyacı olan bir başkasının da kullanması maksadıyla bağış kumbarasına atıldı.

Bir yıl boyunca toplanacak tüm bağışlar hem onkoloji çocuk servisindeki çocuklarla hem de ihtiyacı olan diğer kurumlardaki çocuklarla paylaşılacak. Yakın Doğu Kolejinde başlatılan proje, eğitim hayatındaki öğrencilere aynı zamanda toplumda paylaşım ve dayanışmanın güçlenmesini sağlamayı amaçlıyor.

Yakın Doğu Koleji 6. ve 7. sınıflar binası Müdür Muavini Ömer Özkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilere erken yaşta sorumluluk bilinci gelişen, var olan sorunlara çözüm üreten, yaşadıkları çevreye ve dünyaya yararlı bireyler olarak yetiştirmeye önem verdiklerini söyledi.

Müdür Muavini Özkan, “Yardımlaşma, dayanışma, kendinde olanı bölüşerek de mutlu olabilmek gibi olguların farkında olan öğrencileri görmek bizleri de eğitimci olarak mutlu etmektedir” dedi.

Ömer Özkan şunları ifade etti; “Sorunları fark etmek ve sorunlara çözüm üretmek çocuk bireyler için kolay bir süreç değildir. Bunları fark ediyor olmak, ardında bir dizi sorumluluğu da getirmektedir. Bu noktada sorumluluk ile kastedilen, çözüm üretmek ya da var olan çözümlerin bir parçası haline gelmektir. Erken yaşlarda sorunları görebilmek ve çözüm üreten olmak için en temel etkenlerden biri de bakış açısıdır. Bu bakış açısı ve yöntemler bireylere çocukluk yaşlarından itibaren benimsetilirse çözüm için önemli bir adım atılmış olacaktır. O zaman bireyler bahaneler yerine çözümler üretecekler, sorun yerine çözümün parçası olabilmek için çabalayacaklardır. Bizler de Yakın Doğu Koleji olarak öğrencilerimize erken yaşta vermeye çalıştığımız sorumluk bilinci, sorunlara çözüm üreten,  yaşadıkları çevreye ve dünyaya karşı sorumluluklarının farkında olup sorunları iyi analiz edebilen, çözüm odaklı bireyler yetiştirmektir.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.