banner913
banner932
banner1012

Uluslararası Yoga Festivali’nde temsil edildik

banner1020

Uluslararası Yoga Federasyonu tarafından Pamukkale’de düzenlenen Uluslararası Yoga Festivali’ne ülkemizden de katılımlar oldu

banner974
Uluslararası Yoga Festivali’nde temsil edildik

banner971

Uluslararası Yoga Federasyonu (UYF) tarafından, Pamukkale’de düzenlenen "Uluslararası Yoga Festivali" yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye'nin yanı sına ABD, Arjantin, Hindistan, Endonezya, Rusya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve birçok Avrupa ülkesinden 500’ü aşkın yogaseverin yer aldığı 1-4 Eylül arasındaki festivale ülkemiz adına sanatçı Gülsün Karadayı ve 6 yıldır yoga eğitimleri alan Rahme Cenksoy  katıldı.   

Yoga gösterisiyle başlayan festivalin açılışında konuşan UYF Başkanı Akif Manaf, yılın 12 ayı uluslararası yoga festivali düzenleyerek dünyada bir ilke imza attıklarını söyledi. Akif Manaf, dört gün boyunca vücuttaki enerji merkezleriyle ilgili özel çalışma yapacaklarını belirterek, farklı grupların katılımıyla 20 çalışma olacağını anlattı.Yoga ile insan sağlığı ve barışa dikkati çekmek istediklerini vurgulayan Manaf, şunlar kaydetti:"Yogayı bir spor olarak uyguluyoruz, 35 sene önce yoganın spor yönünü ortaya çıkardık. Türkiye'de 17 senedir çalışıyoruz, federasyonu kurduk. Bizim çabalarımızla yoga, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor dalı olarak kabul edildi. Artık spor olarak uyguluyoruz. Yoganın insana verdiği müthiş faydaları var, fiziken, ruhen çok önemli."

Manaf, 5 kıtada 40 ülkede yoga federasyonu açacaklarını belirterek, "Çok önemli gelişmeler var. Federasyon olarak Uluslararası Federasyon Birliğine üye olmak ve yogayı olimpiyatlara taşımak amacıyla yaptığımız üyelik başvurumuz kabul edildi. Lozan'daki toplantıda kararlaştırıldı. Artık yogayı hem spor olarak genişleteceğiz hem de olimpiyat sporu olarak insanlığa sunacağız ”dedi

Dünyanın önemli kültür sanat organizasyonları arasında yer alan Festivali organize eden Yoga Academy tarafından Cumhurbaşkanlığı’na gönderilen davetin kendilerine iletilmesi ile etkinliğe katılma olanağı bulan sanatçı Gülsün Karadayı ve yogacı Rahme Cenksoy uluslararası boyutu olan farklı bir deneyim yaşadıklarını belirterek kendilerine bu deneyimi yaşatan Cumhurbaşkanlığı’na teşekkür ettiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.