banner913
banner932
banner1012

Sipahi'de çocuk şenliği ve E-Kütüphane

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Sipahi köyünde düzenlenen 1. Çocuk Şenliği’ne katıldı; Sipahi Muhtarlığı ile Hayata Dokun Hareketi iş birliğinde bölgeye kazandırılan e-kütüphanenin açılışını yaptı.

banner974
Sipahi'de çocuk şenliği ve E-Kütüphane

banner971

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, internetten sesli kitap okuma sisteminin de olduğu kütüphanede, 11 bin sesli kitabın yanında, sadece Sipahi için okunmuş 750 tane kitap bulunuyor.

Kütüphane açılışının ardından ise, bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Çocuk Şenliği açılışında Sipahi Muhtarı Göksal Hacı Hasanoğlu, Hayata Dokun Temsilcisi Hasan Bilgehan, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından halk dansları gösterileri ve Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları tarafından hazırlanan ve birçok bölgede gösterime sunulması planlanan “Cadının Şarkısı” adlı oyun ilk kez çocuklarla buluştu. Törende ayrıca şenliğe katkı koyanlara plaketler de verildi.

ÖZYİĞİT : “İSTENİRSE HER ŞEY OLUR, YETER Kİ AZİMLE ÇALIŞALIM, BEN BUNU SİPAHİ’DE GÖRDÜM”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Sipahi Muhtarlığı ile Hayata Dokun Hareketi iş birliğinde bölgeye kazandırılan e- kütüphanenin tüm bölge halkına hayırlı olmasını dileyerek, kütüphanenin hayat bulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bu yıl birincisi düzenlenen 1. Çocuk Şenliği’ne katılmaktan, bölge halkıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Bakan Özyiğit, “Bugün iki güzel olayı birlikte yaşıyoruz. Bir yandan bölgeye kütüphane kazandırılmasının, diğer yandan da ilk kez düzenlenen şenlikte bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sipahi köyünde çok güzel icraatlara imza atıldığını belirten Özyiğit, “İstenirse yapılabileceğini bugün burada gördük. İstenirse her şey olur, yeter ki azimle çalışalım, ben bunu Sipahi’de gördüm” diye konuştu.

Birlik ve beraberlik içinde olunduğu takdirde çok daha güzel işlere imza atılabileceğini, çok daha iyi yerlere gelinebileceğini belirten Özyiğit, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak da İskele-Karpaz bölgesine de ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını kaydetti.

YEŞİLIRMAK: “ÇOCUK VE GENÇLER DEĞERİNİ BİLMELİ”

Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, köyde ve bölgede bir ilk olan I. Çocuk Şenliği’nin bölge için önemli ve örnek bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Şenliğin yanı sıra Sipahi köyünde açılışı yapılan kütüphanenin önemli ve çok amaçlı olduğunu kaydeden Yeşilırmak, geçmişte çocukların böyle imkanları bulunmadığını çocukluğundan örnek vererek anlatırken, şimdiki çocuk ve gençlerimizin bunun değerini bilmesi gerektiğini vurguladı.

HACIHASANOĞLU: “BÖLGE İÇİN BİR İLK”

Sipahi köyü muhtarı Göksal Hacıhasanoğlu da şenlikte yaptığı konuşmasında, şenliğe katkıda bulunan bakanlık, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek, Sipahi Çocuk Şenliği’nin bir ilk olduğunu dile getirdi.

Hacıhasanoğlu, çocuk şenliğinin yanı sıra genç, çocuk ve herkes için kütüphane, spor alanlarının da faaliyete geçirilmesinin bölge ve köy için önemli olduğunu kaydederek, her gün daha da gelişerek bu tür aktivite alanlarının artırılması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

BİLGEHAN: “HER KÖYE BİR KÜTÜPHANE SLOGONIYLA YOLA ÇIKTIK”

Hayata Dokun Hareketi Başkanı Hasan Bilgehan ise “her köye bir kütüphane” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, güzel bir dayanışma ruhu ile bunun ilk adımını Sipahi’de attıklarını belirtti.

Geleceğe dair güzel hayaller besleyince, bu hayallerin nasıl gerçeğe dönüştüğüne tanıklık ettiklerini belirten Bilgehan, bu gururun Sipahi halkına ait olduğunu söyledi. 

Okuyan, eleştiren ve farkındalığı yüksek bir nesil yetiştirmenin önemine vurgu yapan Bilgehan, e-kütüphanede 11 bin sesli kitap olduğunu kaydetti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.