banner913
banner932
banner1012

Öğrenciler, sanatçılarla buluşuyor

banner1020

Yakın Doğu Üniversitesi, GSTF, Plastik Sanatlar Bölümü bu yıl itibari ile Atölye Seminerleri başlığı altında yapacağı bir dizi etkinlikle öğrencilerini Kıbrıs’ta çalışmalarını sürdüren diğer sanatçı veya akademisyenler ile buluşturmayı hedefliyor.

banner974
Öğrenciler, sanatçılarla buluşuyor

banner971

 

Etkinlik, Heykel Atölyesi Sorumlusu Öğr.Gör. Evrim Ergün’ün konuğu Serhat Selışık’ın sanatsal deneyimlerini paylaştığı seminer ile Heykel Atölyesi’nde gerçekleştirildi.

ODTÜ’de Öğretim Görevlisi olarak akademik ve sanatsal çalışmalarını sürdürmekte olan sanatçı Selışık etkinlik hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi;

“Öncelikle bu güzel davet için Yakın Doğu Üniversitesi’ne teşekkür ederim. Heykel eğitiminde kolektif çalışmanın üretime yaptığı katkılar, heykelin kamusal alanlardaki yeri, üretim aşamasında teknolojinin kullanılması ve usta sanatçıların yapıtlarının analizlerinin eğitimdeki önemini vurgulamaya çalıştığım bu seminere gösterilen ilgiden dolayı çok memnun kaldım. Önümüzdeki dönemlerde karşılıklı kolektif sanatsal etkinlikler yapmayı planlıyoruz.”

Etkinliğin ilkini düzenleyen Plastik Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi Evrim Ergün ise; “Bu tarz etkinliklerin öğrencilere farklı alanlarındaki sanatçıları ve çalışmalarını tanıtması açısından sanat eğitiminde önemli bir rolü vardır. Amacımız, bu seminerlerin ilerleyen zaman içinde benzerleri ile devamlılığının sağlanmasıdır. Üniversitemize desteği için teşekkür ederim.”

Ayrıca Dekan Yardımcısı Doç. Erdal Aygenç ise ; “Fakülte olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sadece ders saatleri ile sınırlı tutmamayı, öğrencilerimizi farklı alanlardan farklı sanatçılarla karşılaştırmayı ve bilgi, deneyim paylaşımını çok önemsiyoruz. Plastik Sanatlar Bölümümüzün bugünkü etkinliği bu anlamda değerlidir. Bölüm Başkanımız Öğr.Gör.Dr. Gökhan Okur ve Öğr.Gör. Evrim Ergün ile sanatçı Serhat Selışık’a teşekkür ederim.”

15 gün arayla farklı atölyelerde, farklı alanlardan davet edilecek konukların seminerleri ile devam edecek olan  etkinliğe sanata ilgi duyan bütün herkes davetlidir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.