banner913
banner932
banner1012

Mormenekşe Enginar Festivali'yle şenlenecek

banner1020

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Mormenekşe Enginar Festivali bu yıl 3-4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor

banner974
Mormenekşe Enginar Festivali'yle şenlenecek

banner971

11. Mormenekşe Enginar Festivali yarın saat 19.00'da yapılacak kortej yürüyüşü ile başlıyor.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Mormenekşe Enginar Festivali bu yıl 3-4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşiyor.

Mormenekşe Kadınlar Birliği öncülüğünde 11'incisi düzenlenecek olan festival için bu yıl "Sizin için enginar sakladık" sloganı ile yola çıkıldı.

Gazetemize festival ile ilgili geniş bilgi veren Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı Erşen Ummanel, festivalin ana felsefesinin Kıbrıs kültürü olduğunu kaydederken, kortej yürüyüşü ile başlayacak 3 günlük festival süresi içerisine kültürel ve uluslararası sergi, etkinlikler ve yarışmalar sığdırdıklarını söyledi.

Ummanel festivaldeki önemli etkinlikler arasında sportif etkinlikler, enginar eko günü ve çocuk şenliğinin yer aldığını kaydetti.

Etkinlik çerçevesinde festivalin 2'inci gününde ülkemizin sevilen gruplarından Passnote sahne alacakken, festival finalinde ise Türkiye'nin sevilen sanatçılarından Öykü Gürman sahne alıp seveleri ile buluşacak.

Festivalde 3 gün boyunca çeşitli kültürel stantların yer alması yanında Türkiye ve ülkemizden birçok grup sahne alıp çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Ummanel son olarak "11. Mormenekse Enginar Festivalinde kendi ürettiğimiz basta badem macunu olmak üzere Kıbrıs’a özgü macun çeşitleri, enginar lokumu, enginar turşusu, köy taranası ve molehiya, buhurdanlık, kumbara, testi ve sesta çeşitleri ile sele sepet çeşitleri, "cınara" enginar yemekleri kitabı ve "enginar dolması" filminin dvd.si. Mormenekse Kadınlar Birliği stantında yer alacaktır. Buram buram Kıbrıs kültürünü yansıtan festıvalınıze ve stantımıza tüm halkımız davetlidir." diyerek sözlerini tamamladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.